لیزر موهای زائد در بدن هم به صورت کامل (کل بدن)، هم به صورت جداگانه به عنوان مثال لیزر دست و یا پا، لیزر بیکینی، صورت و غیره، انجام میشود. امروزه دستگاه لیزر را در آرایشگاه، کلینیک و حتی در خانهها میتوان یافت. نور فقط در صورت برخورد به اشیاع تاریک جذب میشود و در صورت برخورد با اشیاع روشن و آب منعکس می شود؛ به همین دلیل است که اشعه لیزر با بر خورد به موهای تیره آنها را از بین میبرد. فرایند از بین رفتن موهای زائد این گونه است که دستگاه با انتشار اشعه نور به فولیکولهای مو رنگدانههای موجود را از بین برده و مو را از بین میبرد.
چرا انتخاب درست اپراتور و کلینیک حائز اهمیت است؟
ملانین به طور طبیعی در همهی پوستها وجود دارد و کار آن رنگ بخشیدن به پوست و مو میباشد. دو نوع ملانین وجود دارد:
- Eumelanin : به مو رنگ قهوهای و یا سیاه میدهد.
- Pheomelanin: به مو رنگ قرمزی و یا بلوند میدهد.
همانطور که بالاتر توضیح دادیم لیزر فقط روی موهایی با رنگهای تیره تاثیر گذار است و روی کسانی که موهای تیره ندارد تاثیر عکس خواهد گذاشت. در واقع ممکن است باعث زخیم شدن، تیره شدن، و یا حتی افزایش موها میشود. داشتن اظلاعات کافی نیز احتمال بروز سوختگی را کم میکند. شما باید به کلینیک معتبر مراجعه کنید و توسط اپراتور حرفهای که نوع پوست شما را به خوبی تشخیص دهد لیزر انجام دهید. کلینیک زیبایی آنیل با کادری مجرب خدمات حرفهای لیزر به شما ارائه می دهد.
آیا لیزر، موها را برای همیشه از بین میبرد؟
در جواب به این سوال باید بگویم که خیر؛ در موارد بسیاری مشاهده شده که بعد از اتمام دوره درمان و گذشت زمان در بعضی از نواحی بدن رویش مجدد مو دیده شده؛ این بدان معناست که اگرچه لیزر درمانی باعث کاهش دائمی تعداد مو میشود، اما منجر به از بین رفتن دائمی تمام موها نخواهد شد.
عوارض جانبی لیزر چیست؟
احتمال بروز عارضه جانبی بعد از لیزر وجود دارد که اکثر این عوارض جزئی و موقت است و در غیر این صورت حتما باید به متخصص پوست مراجعه کرد.
قرمزی و تحریک پوست
لیزر موهای زائد به فولیکولهای مو آسیب میرساند؛ بدن به این روند واکنش نشان میدهد و بسیاری از افراد بعد از لیزر در نواحی قرمزی و التهاب را تجربه میکنند. در این حین پوست ممکن است سوزن سوزن شود و یا احساس کنید که کمی ورم دارد. این حالت در ناحیهای که لیزر بیکینی انجام شده به علت نازک بودن پوست و زخیم بودن مو بیشتر احساس میشود.
پوسته پوسته شدن
پوسته پوسته شدن مسئله جزئی است اما میتواند ناخوشایند باشد. با استفاده از مرطوب کننده در این نواحی بعد از درمان میتوان از زخم شدن جلوگیری کرد.
تغییر رنگ در پوست
امکان دارد در برخی از افراد در نواحی لیزر شده تغییر رنگ را مشاهده کنند؛ کسانی که دارای پوست روشن تری هستند ممکن است تغییرات تیره تری را تجربه کنند و افرادی که دارای پوست تیره هستند بالعکس تجربه روشن شدن در آن نواحی را تجربه میکنند البته که این تغییرات موقتی هستند و به مرور زمان پوست به حالت اولیه برمیگردد.
عفونت کردن پوست
اگر بعد از لیزر دچار عفونت شدید حتما به متخصص پوست مراجعه کنید تا به روند بهبودی کمک کند و از بوجود آمدن خطرات بعدی جلوگیری کند.
سوختگی در ناحیه لیزر شده
اگر در انتخاب کلینیک برای درمان دقت نکنید این احتمال بوجود میآید. احتمال سوختگی در ناحیهای که لیزربیکینی انجام میشود بیشتر از نواحی دیگر وجود دارد.
آیا لیزر بیکینی درد دارد؟
سالهاست که لیزر بیکینی انجام میشود؛ کنترل موهای این ناحیه از دغدغههای مداوم است، شما میتوانید با ژیلت موهای زائد این ناحیه را از بین ببرید که قطعا بعد از چند روز مجددا رشد میکند چه بسا بیشتر از قبل. استفاده از کرمهای موبر باعث ایجاد حساسیت نیز در ناحیه بیکینی میشود. یکی دیگر از روشهای رایج، اپیلاسیون است که علاوه بر درد و رویش مجدد مو بعد از چند روز احتمال زیر پوستی شدن مو و جوش زدن نیز وجود دارد. سوالی که در ذهن خیلی از شما عزیزان بوجود میآید این است که آیا این روند درد دارد یا خیر! درد در نواحی که لیزر مشود قظعا وجود دارد برخی میگویند درد لیزر شبیه به اپیلاسیون میباشد، اما ما میگوییم میزان این درد در جلسات مختلف با توجه به شدت اشعه و همچنین میزان تحمل فرد متفاوت است. لیزر بیکینی دردناک تر از بقیه نواحی میباشد.
نکات مهم قبل از لیزر بیکینی
قبل از لیزر بیکینی حتما باید موهای آن ناحیه را اصلاح کرد؛ توجه داشته باشید که اگر موها به خوبی اصلاح(شیو) نشود اپراتور شما نمیتواند لیزر را انجام دهد.هنگام اصلاح مراقب باشید که ناحیهای که میخواهید لیزر کنید را زخم نکنید چون در صورت زخم شدن امکان لیزر کردن نیز وجود ندارد.
نکات مهم بعد از لیزر بیکینی
تا 24 ساعت بعد از لیزر از استحمام خودداری کنید. اگر در ناحیه لیزر شده تورم و درد احساس کردید میتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: لیزر موهای زائد آقایان
نتیجه گیری
برای رفع تیرگی موهای زائد، لیزر بیکینی بهترین گزینه است. ما در کلینیک لیزر موهای زائد آنیل از دستگاههای به روز که مناسب انواع پوست هستند استفاده میکنیم و به شما عزیزان پیشنهاد میکنیم که به جای روشهای قدیمی، دردناک، بی فایده و آزار دهنده از مزایای لیزر بهره ببرید.
سوالات متداول در مورد لیزر بیکینی
آیا لیزر بیکینی یاعث بروز سرطان میشود؟
خیر این باور اشتباه است و به هیچ عنوان سرطان نمیتواند از عوارض لیزر بیکینی باشد.
آیا بعد از لیزر بیکینی میتوان در معرض آفتاب قرار گرفت؟
خیر، تقریبا تا 6 هفته بعد از لیزر امکان اینکه در معرض مستقیم آفتاب قرار بگیرید وجود ندارد، زیرا احتمال بروز لک در نواحی لیزر شده به شدت بالاست.
آیا لیزر بیکینی باعث نازایی میشود؟
خیر این مورد هم یکی دیگر از باورهای غلط در مورد لیزر بیکینی میباشد.
چند جلسه برای از بین رفتن موها در لیزر بیکینی است؟
تقریبا با 8 جلسه لیزر میتوان 80 درصد از موهای زائد را از بین برد. تعداد این جلسات بستگی به میزان رشد مو و نوع دستگاه متغیر میباشد.
آیا لیزر بیکینی برای آقایان هم نیز انجام میشود؟
بله، لیزر در همه نواحی برای آقایان نیز انجام میشود.
آیا لیزر بیکینی عوارضی برای دختران مجرد دارد؟
خیر هیچ گونه عوارضی برای دخترانی که لیزر بیکینی انجام میدهند، وجود ندارد. توصیه میشود قبل از انجام لیزر بیکینی با پزشک مشاوره کنید.