Related articles
Read more
Related articles
Read more
یکی از عارضه های پوستی که از زیبایی چهره کاسته و حس اعتماد به نفس را از فرد سلب می کند، جوش زیر پوستی است. همه افراد در هر سن و سالی ممکن است، این مشکل را تجربه نمایند. این جوش به دلیل برآمدگی ای که دارد، پوست را به عنوان یک سطح ناهموار نشان داده و باعث افت جذابیت آن می شود. همین موضوع باعث شده تا افرادی که به جوش های زیر پوستی دچار شده اند، به فکر یک راه چاره جهت رهایی از آن باشند. در ادامه راجع به چیستی جوش زیر پوستی، انواع، علائم، علت و روش های درمانی مناسب آن صحبت خواهیم کرد.
جوش زیر پوستی را می توان نوعی آکنه یا کیست متورم زیر پوستی محسوب نمود. هنگامی که سبوم اضافی به لایه های زیرین پوست راه یافته و در آن تجمع می یابند، باعث ظهور این پدیده پوستی می شوند. گاهی جوش های پوستی به عنوان یک برآمدگی کوچک نشان داده شده و گاهی نیز به عنوان یک برآمدگی بزرگ و آشکار دیده می شوند. اگر تعداد جوش های زیر پوستی، اندک باشد، مشکل خاصی را برای فرد ایجاد نخواهد کرد؛ اما زمانی که تعداد این جوش ها افزایش یابد، فرد را آزرده خاطر می سازد.
اگرچه جوش زیر پوستی، ظاهری شبیه به سایر جوش ها مثل جوش سر سفید، سرسیاه و چرکی ندارد، اما ظاهر پنهان همین جوش می تواند چالش های مختلفی را پیش روی فرد قرار دهد. لازم به ذکر است، جوش زیر پوستی فقط در صورت هویدا نمی شود؛ بلکه احتمال ظهور در سایر نقاط بدن را نیز دارد.
مطلب پیشنهادی: برطرف شدن جای اسکار با سابسیژن صورت
جوش های زیر پوستی که اغلب در نواحی چرب پوست همچون پشت گردن، شانه ها و صورت نمایان می شوند، دارای انواع گوناگونیاند. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
جوش زیر پوستی سیستمی که به عنوان «کیست» شناخته شده، در عمق پوست ظاهر می شود و به شکل توده های بزرگ و عمیق پوستی دیده می شود. این جوش از بافت آبکی برخوردار بوده و از نوع التهابی است.
نام دیگر آن «پاپول پوستول» می باشد. بافت این جوش، التهابی است و متشکل از سلول های التهابی، چربی و باکتری می باشد. گردن و صورت که بیش از سایر نقاط بدن، چرب به نظر می رسند، در معرض حمله این جوش ها قرار دارند. در خصوص ظاهر این جوش ها می توان گفت رنگ آن صورتی یا قرمز بوده و به صورت برجستگی پوستی دیده می شود.
وقتی منافذ باز پوست مسدود شده و سلول های مرده پوستی افزایش یابند، این جوش ها، مجالی برای ظهور خواهند یافت. اگر این جوش را لمس کنید، خواهید دید که بافت برآمده و سفتی دارد. نباید این جوش ها را بترکانید؛ چون با این کار باعث تحریک باکتری ای به اسم کاتی باکتریوم شده و آسیب های پوستی را ایجاد خواهید کرد.
جوش زیر پوستی سرسفید که به «کومدون بسته» نیز شناخته می شوند، غالبا به شکل برجستگی سفید رنگ و چرکی مشاهده می شود. نواحی اطراف این جوش دارای رنگ قرمز بوده و اندکی ملتهب و دردناک اند. همچنین پوست اطراف جوش نیز چروک و سفت به نظر می رسد.
به هیچ وجه این جوش های زیرپوستی را دستکاری نکنید؛ چون با این اقدام، باعث بروز زخم و اسکارهای پوستی شده و نتیجه ای در خصوص بهبودی جوش، حاصل نخواهید کرد.
جوش چرکی که نام دیگر آن «پاسچول» می باشد، به صورت برجستگی های قرمز ظهور یافته و یک نوع جوش زیر پوستی بزرگ محسوب می شود. در نقطه مرکزی این جوش، با نقاط زرد رنگ یا سفید رنگ مواجه خواهید شد. سوال اینجاست که این جوش چه هنگام ظاهر می گردد؟ هنگامی که منافذ پوستی به دلیل تغییرات هورمونی یا تجمع باکتری ها مسدود شوند؛ جوش زیر پوستی چرکی ظهور می یابد. معمولا کمر و قفسه سینه، بیشترین نقاطی اند که در معرض هجوم این جوش قرار دارند.
مطلب پیشنهادی: درمان جای جوش با لیزر co2 فرکشنال
در مقایسه جوش زیر پوستی با سایر جوش ها می توان گفت این جوش از اندازه بزرگتری برخوردار بوده و بافت عمیق تری دارد. با وجود این علائم می توانید به بروز این جوش در پوست خود پی ببرید:
دلایل و عوامل متعددی سبب ظهور جوش های زیر پوستی می شوند. دلایلی همچون:
هورمون های آندروژن که در دوران بلوغ، بیش از همه ترشح می شوند، می توانند عامل اصلی ظهور جوش های زیر پوستی باشند. همچنین بانوانی که در سنین یائسگی قرار داشته و یا نزدیک به عادت ماهیانه اند، بیشترین نوسانات هورمونی را تجربه نموده و ممکن است به جوش زیر پوستی ابتلا یابند.
بسیاری از مشکلات جسمانی، ریشه در ژنتیک دارند. بنابراین این عامل را می توان یکی از دلایل مهم در ظهور جوش های زیر پوستی دانست. اگر حتی یکی از والدین شما، تجربه درگیر شدن با جوش زیر پوستی را داشته، این بدان معناست که شما هم احتمالا در این وضعیت قرار خواهید گرفت.
با توجه به سبک زندگی در عصر حاضر، میزان استرس و اضطراب افزایش یافته و این موضوع، زمینه ساز ابتلای فرد به ناهنجاری های مختلف از جمله مشکلات پوستی خواهد بود. جوش زیر پوستی یکی از همین مشکلات به شمار آمده و با ترشح هورمون کورتیزول (در شرایط استرس زا) در پوست تشکیل می گردد.
توجه به کیفیت لوازم آرایشی، بسیار مهم است و نباید این موضوع را کم اهمیت بپندارید. اگر مدام از لوازم آرایشی نامرغوب استفاده نمایید؛ با منافذ بسته پوست روبرو شده و راه را برای خروج چربی ها خواهید بست. در نتیجه پوست ملتهب گردیده و با جوش زیر پوستی مواجه خواهید شد.
استفاده از محصولات بهداشتی غیراستاندارد می تواند بستر کافی برای تشکیل جوش زیر پوستی را فراهم سازد. اگر از مواد بهداشتی و مراقبتی همچون آبرسان، مرطوب کننده و ضدآفتاب به صورت دائم استفاده می کنید، می بایست توجه ویژه ای به مقوله استاندارد بودن در این محصولات داشته باشید. در غیر اینصورت، نه تنها آبرسانی پوست به شکل درست انجام نمی شود، بلکه باعث بستن منافذ پوستی و تشکیل جوش های زیر پوستی خواهید شد.
مطلب پیشنهادی: روتین پوستی مناسب هر پوست را بشناسید. این روش به شما کمک می کند تا پوست خود را بشناسید و پوست سالم تری داشته باشید.
در حال حاضر روش های متعددی جهت درمان مشکلات پوستی همچون جوش های زیر پوستی، مورد توجه قرار گرفته اند. یکی از این روش ها که بیش از همه با استقبال روبرو شده، درمان خانگی جوش های زیر پوستی است. در ادامه، راجع به آن، توضیحاتی را ارائه خواهیم داد. اگر می خواهید از روش هایی همچون درمان خانگی جهت رفع فوری جوش زیر پوستی کمک بگیرید، به آیتم های زیر نگاهی بیندازید:
برای این کار می توانید از جوش شیرین کمک بگیرید. کمی جوش شیرین را با آب و آبلیمو مخلوط کنید. سپس بعد از بدست آمدن خمیری سفت، آن را روی پوست تمیز بمالید. پس از اینکه خمیر مورد نظر خشک شد، آن را با آب ولرم شستشو دهید. این کار را دوبار در روز انجام دهید. با این اقدام، لایه برداری پوست رخ داده و به دلیل خروج سلول های مرده و چربی ها، جوش زیر پوستی رفع می گردد.
به جای اینکه از داروهای شیمیایی جهت رفع جوش زیر پوستی کمک بگیرید، روغن های طبیعی و سالم همچون روغن درخت چای را جایگزین کنید. برای این کار می توانید مقداری از آن را با رعایت نسبت 1 به 1 با روغن های پایه همچون روغن زیتون مخلوط، جوجوبا و نارگیل ترکیب نمایید. سپس آن را روی نواحی مورد نظر قرار دهید. اجازه دهید این ترکیب به مدت چند ساعت یعنی شب تا صبح روی پوست بماند. در انتها پوست را با آب ولرم بشویید. برای دستیابی به نتایج مطلوب، بهتر است این کار را روزی دوبار انجام دهید.
اگر به دنبال راحت ترین راه جهت درمان جوش زیر پوستی هستید، یخ را به شما پیشنهاد می دهیم. تکه ای از یخ را درون دستمالی تمیز قرار داده و آن را روی ناحیه مورد نظر بگذارید. پس از گذشت چند ثانیه، دستمال را از روی پوست بردارید. این کار را چند بار تکرار کنید. این اقدام سبب خروج چربی های مازاد پوستی و میکروب های حاصل از جوش شده و التهاب را برطرف می سازد.
چرا می گوییم کمپرس آب گرم برای درمان جوش زیر پوستی، مناسب است؟ چون حرارت بر روی منافذ پوستی تاثیر گذاشته و آن را باز می کند. پس از آن چربی و سلول های مرده پوستی خروج یافته و سپس شاهد محو شدن جوش های زیر پوستی خواهید بود.
ابتدا کمی از نمک سولفات (1 قاشق چایخوری) را با کمی آب گرم (نصف پیمانه) مخلوط نمایید. حالا پنبه را برداشته و به مخلوط مورد نظر آغشته کنید. سپس آن را روی پوست مالیده و اجازه دهید تا خشک شود. در آخر پوست را با آب ولرم شستشو دهید. برای دستیابی به نتایج مطلوب، نیاز است این کار را روی چند بار انجام دهید.
جوش های زیرپوستی یکی از رایج ترین مشکلات پوستی است که برای هر فرد در سنین مختلف اتفاق می افتد. دلیل اصلی بروز جوش های زیرپوستی، مسدود شدن غدد چربی زیر پوست است. در این مقاله از کلینیک زیبایی آنیل به روش های درمان جوش های زیرپوستی اشاره کردیم. شما می توانید با کمک کمپرس گرم، روغن درخت چای، عسل، آلوئه ورا و کرمهای ضدجوش و انواع ماسک های صورت از بروز این مشکلات پوستی جلوگیری کنید.
ماسک های حاوی مواد طبیعی مانند: خاک رس، زغال فعال، عصاره های گیاهی می تواند به پاکسازی عمیق پوست و کاهش جوش های زیرپوستی کمک کند.
محصولاتی که بنزوئیل پروکسید یا سالیسیلیک اسید دارد به کاهش التهاب و خشک شدن جوش ها کمک میکند.
مدیرعامل کلینیک زیبایی آنیل، پزشک عمومی، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، دارای مدرک دوره زیبایی و کاسمتیک از کمپانی پرومو ایتالیا (از کشور ایتالیا)، دارای گواهینامه جهت انجام پروسیجرهای زیبایی، دارای 15 سال سابقه فعالیت حرفه ای در زمینه زیبایی، دارای مجوز پزشکی در تهران (شماره نظام پزشکی: 114723)، نماینده انحصاری کمپانی پرومو ایتالیا در ایران