مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
جوش زیر بغل یکی از خطرناکترین انواع جوشهاست که در بسیاری از موارد نهتنها باعث ایجاد التهابات شدید در ناحیه زیر بغل میشود، بلکه باعث خواهد شد تا شما در این ناحیه با درد زیادی نیز درگیر شوید. دلایل زیادی برای بروز این جوشها وجود دارد که از جمله آنها میتوان به اگزمای پوستی، گرما و حرارت زیاد، قارچ کاندیدا و … اشاره کرد. برای درمان این جوشها در ناحیه زیر بغل، علاوه بر اینکه میتوانید آنها را تخلیه کنید، میتوانید از انواع آنتی بیوتیکها یا پمادهای موضعی نیز استفاده کنید. در بیشتر موارد پمادهای موضعی میتوانند به سرعت التهاب و دردی که در این جوشهای ناحیه زیر بغل وجود دارند را درمان کنند.
برای اینکه بتوانید از بروز جوشهای زیر بغل جلوگیری کنید، بهترین راهی که پیش روی شما قرار دارد، این است که سعی کنید، لباسهای مناسب و تمیز را بپوشید و البته از لباس زیر مناسبی نیز استفاده کنید. در ادامه این مطلب، قصد داریم کمی بیشتر درباره جوشهای زیر بغل صحبت کرده و اطلاعات مفیدی را درباره این جوشها به شما ارائه دهیم. پس اگر شما هم با جوشهای زیر بغل درگیر شدهاید، مطالعه این مطلب از کلینیک زیبایی آنیل برایتان مفید خواهد بود.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
نمایش
علت جوش زیر بغل چیست؟
معمولا به وجود آمدن جوش زیر بغل میتواند دلایل زیادی داشته باشد که این دلایل شامل موارد زیر هستند:
- این احتمال وجود دارد که در اثر ساییدگی و حرارت زیاد در ناحیه زیر بغل (به خصوص در فصلهای گرم سال)، در این ناحیه جوشهایی را مشاهده کنید.
- وقتی که یک ماده حساسیتزا به پوست شما برخورد کند، این احتمال وجود دارد که جوش زیر بغل به وجود بیاید.
- اگزما یکی از بیماریهای پوستی است که اگر درمان نشود، ممکن است باعث بروز جوش زیر بغل شود.
- نوعی مخمر وجود دارد که با نام کاندیدا شناخته میشود. این نوع مخمر باعث ایجاد عفونتهای قارچی و جوش در ناحیه زیر بغل افراد میشود.
- درماتوفیتوز آخرین عاملی است که میتواند باعث ایجاد جوشهای زیر بغل در شما شود.
تخلیه جوش زیر بغل چگونه است؟
تخلیه جوشهای زیر بغل، یکی از بهترین راهکارهایی است که میتوانید برای درمان این جوشها، از آن استفاده کنید. البته در بیشتر موارد، بهتر است اجازه دهید خود جوشهای زیر بغل تخلیه شوند و شما دخالتی در این موضوع نداشته باشید. با این حال، اگر جوش زیر بغل، شما را خیلی اذیت میکند، میتوانید با کمک یک پزشک متخصص اقدام به تخلیه آن کنید. علاوه بر این، در منزل نیز میتوانید این جوشها را تخلیه کنید. برای این کار، کافی است که ابتدا در یک محیط با بخار زیاد قرار بگیرید تا منافذ پوست شما کمی باز شوند. در قدم بعدی کافی است که دو طرف جوش را بهآرامی فشار دهید. به این ترتیب، مشاهده کنید که عفونت داخل جوش خیلی آرام شروع به تخلیه شدن میکند.
عکس جوش زیر بغل
بسیاری از افراد ممکن است جوشهای زیر بغل را با سایر مشکلات پوستی که در این ناحیه از بدن رخ میدهند اشتباه بگیرند. به همین علت، شما نیازمند این هستید که تصاویر مربوط به جوش زیر را به دقت مشاهده کرده و با آنها آشنا شوید.
جوش بزرگ زیر بغل نشانه چیست؟
گاهی اوقات ممکن است جوشهای بزرگ و بسیار دردناکی در ناحیه زیر بغل شما به وجود بیایند. به طور کلی، ناحیه زیر بغل دارای پوستی حساس است و همین موضوع نیز باعث میشود تا احتمال جوش زدن در این ناحیه بیشتر باشد. معمولا وقتی که جوشهای بزرگ و دردناکی در این ناحیه از بدن به وجود میآیند، نشاندهنده بروز التهاب زیاد در این ناحیه خواهند بود. یکی از دلایلی که باعث بروز این جوشها میشود، این است که شما بهداشت شخصی خود را رعایت نکرده یا اینکه لباسهای مناسبی نمیپوشید.
علاوه بر این، تعریق خیلی زیاد در این ناحیه نیز عامل بسیار مهم دیگری است که باعث ایجاد جوشهای زیر بغل میشود. برای اینکه بتوانید از بروز این جوشهای بزرگ جلوگیری کنید، بهترین راه این است که از محصولات ضد تعریق استفاده کرده و عفونتهای قارچی که در زیر بغل شما رخ میدهند را کنترل کنید.
آنتی بیوتیک برای جوش زیر بغل
یکی از بهترین داروهایی که برای جوش زیر بغل وجود دارد، آنتی بیوتیک است. همانطور که گفتیم، در بیشتر مواقع این جوشها در واقع جوشهای عفونی هستند که دارای مقادیر زیادی عفونت خواهند بود. پس با مصرف آنتی بیوتیک و داروهایی که برپایه آنتی بیوتیک هستند، میتوانید تا حد زیادی این جوشها را درمان کنید. یکی از بهترین گزینهها برای این کار، کرمهای ضد قارچ OTC هستند. علاوه بر این، شما میتوانید آنتیبیوتیکهای خوراکی را نیز برای درمان این جوشها امتحان کنید.
بیشتر بخوانید: علت چوش های زیر پوستی چیست؟
بهترین پماد برای جوش زیر بغل کدام است؟
یکی دیگر از داروهای پرکاربردی که برای درمان جوشهای زیر بغل وجود داشته و میتواند به شما کمک کند تا در کوتاهترین زمان ممکن اقدام به درمان این جوشها کنید، پمادهای مخصوصی هستند که برای جوشهای ناحیه زیر بغل ساخته شدهاند. از جمله مهمترین این پمادها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پمادهای استروئیدی موضعی که میتوانند به کاهش تورم این جوشها کمک کرده و باعث کمتر شدن درد آنها شوند.
- مهارکنندههای موضعی PDE4 از دیگر پمادهای خاصی هستند که میتوانید برای جوش زیر بغل از آنها استفاده کنید.
- لایهبردارهای پوستی که بهصورت پماد ارائه میشوند نیز راهکار مناسبی برای کاهش التهاب و درد این جوشها که در ناحیه زیر بغل ایجاد میشوند، هستند.
راهکارهای موثر پیشگیری جوش های زیر بغل
برای اینکه بتوانید از بروز جوشها در ناحیه زیر بغل خود جلوگیری کنید، بهتر است به چند نکته مهم زیر توجه داشته باشید:
- در اولین قدم سعی کنید لباسهای خود را به طور مرتب و در بازههای زمانی کوتاه (به خصوص در فصلهای گرم سال) شستشو دهید.
- سعی کنید حتما از لباس زیر مناسب و تمیزی استفاده کنید تا احتمال جوش زدن در شما کاهش پیدا کند.
- سعی کنید از محصولات مربوط به مراقبت بهداشتی و شخصی استفاده کنید. برای مثال استفاده از انواع مام در این شرایط، میتواند از بروز جوشهای زیر بغل در شما جلوگیری کند.
مطلب پیشنهادی: قارچ ناخن و روش های درمان آن
آنچه در مقاله جوش زیر بغل خواندید:
جوش زیر بغل، یکی از مهمترین انواع جوشهایی است که در بدن به وجود آمده و باعث میشود تا التهاب و درد زیادی در ناحیه زیر بغل شما ایجاد شود. بروز این جوشها در ناحیه زیر بغل ممکن است به دلایل زیادی باشد که از جمله این دلایل میتوان به عرق کردن بیش از اندازه یا عرقسوختگی اشاره کرد. یکی از روشهایی که برای درمان این جوشها وجود دارد این است که اقدام به تخلیه آنها کنید. برای تخلیه این جوشها، میتوانید از یک پزشک متخصص کمک گرفته یا بعد از قرارگرفتن در یک محیط پر از بخار، بهآرامی دو طرف جوش را فشار دهید تا تخلیه شود. از طرف دیگر، مصرف انواع آنتی بیوتیکها نیز میتواند به درمان سریع جوشهای زیر بغل منجر شود. راهکار درمانی دیگری که برای این جوشها وجود دارد این است که سعی کنید از پمادهای موضعی برای کاهش التهاب موجود در جوشهای زیر بغل استفاده کنید.
جوش زیر بغل چه موقع خطرناک است؟
این جوشها معمولا زمانی خطرناک میشوند که التهاب شدیدی به وسیله آنها در ناحیه زیر بغل ایجاد شده یا عفونتهای شدیدی را ایجاد کنند. علاوه بر این خارج شدن از حالت عادی نیز میتواند نشانه دیگری برای خطرناک شدن جوشهای زیر بغل باشد.
چه روشهایی برای درمان خانگی جوش زیر بغل وجود دارد؟
بله از جمله مهمترین این راهکارها میتوان به شستشوی مکرر زیر بغل، استفاده از ژل آلوئهورا در ناحیه زیر بغل، پوشیدن لباسهایی که پارچههای تنفسپذیر دارند، استفاده از اسکراب جوش شیرین و ... اشاره کرد.
مدیرعامل کلینیک زیبایی آنیل، پزشک عمومی، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، دارای مدرک دوره زیبایی و کاسمتیک از کمپانی پرومو ایتالیا (از کشور ایتالیا)، دارای گواهینامه جهت انجام پروسیجرهای زیبایی، دارای 15 سال سابقه فعالیت حرفه ای در زمینه زیبایی، دارای مجوز پزشکی در تهران، نماینده انحصاری کمپانی پرومو ایتالیا در ایران