مهمترین عوارض کاشت مو چیست؟

عوارض کاشت مو
دسته‌بندی مو و ابرو
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۲۷ فروردین ۱۴۰۱
5
(1)

یکی از فاکتورهای زیبایی که نقش به سزایی را در زیبایی و جوانسازی چهره ایفا می‌کند، موهای هر شخص است. اما جراحی برای کاشت مو و داشتن موهای زیبا و پرپشت نیز مانند سایر کارهای درمانی و زیبایی دیگر معایبی را به‌دنبال دارد؛ بسیاری از افراد در دنیا هستند که به‌علت نگرانی که از عوارض کاشت مو دارند از انجام این عمل سر باز می‌زنند. از معایب یا عوارض کاشت مو می‌توان به سازگار نبودن آن با بدن، عدم رعایت نکات بهداشتی قبل و بعد از عمل، کاشت در کلینیک غیرمجاز یا غیر حرفه‌ای اشاره کرد که در ادامه به بحث در مورد آنها می‌پردازیم.

افراد زیادی تصور می‌کنند که کاشت مو ممکن است خطرات زیادی برای پوستشان به‌دنبال داشته باشد. در صورتی‌که با کمی تحقیق و جستجو می‌توان فهمید که این خطرات در چه مواقعی و برای چه کسانی ممکن است بروز کند. به طور کلی ممکن است برخی از عوارض تحت این شرایط بروز کند:

  • انتخاب روش مناسب کاشت مو
  • میزان سازگاری آن با بدن بیمار
  • و مهارت کادر درمان
  • انتخاب بهترین کلینیک کاشت مو

این را هم باید بدانید که برخی از معایب و عوارض کاشت مو کوتاه‌مدت و خفیف، و برخی بلندمدت و مزمن هستند و البته رعایت نکات و دستورالعمل‌های پزشکی قبل و بعد از عمل می‌تواند در کاهش عوارض ناشی از آن تأثیر زیادی داشته باشد.

عوارض کاشت مو

خطرات و عوارض احتمالی کاشت مو چیست؟

از خطرات احتمالی کاشت مو و عوارض کاشت مو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد:

داشتن درد تا مدتی پس از کاشت مو از رایج‌ترین عوارض کاشت مو به حساب می‌آید. راهکار این مسئله داروهای بی‌حسی حین عمل و مسکن بعد از عمل است.

  • شل شدن پوست سر:

در کاشت مو به روش FUE، شل شدن پوست سرتان را تا چند ماه احتمالا تجربه کرده‌اید. حتی دیده شده که این سستی دنباله‌دار هم بوده است.

  • کیست‌های بنفش:

کیست‌هایی به رنگ بنفش از رایج‌ترین عوارض کاشت مو به شیوه تراشیدن پوست سر هستند. این کیست‌ها درد ندارند و پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند.

  • موهای زیر پوستی:

این عارضه که زیبایی سر را مخدوش می‌کند، به دلیل رشد فولیکول پیوندی زیر پوست اتفاق می‌افتند. در موارد معدودی ممکن است این عارضه به عفونت منجر شود که باید فوراً به اطلاع پزشک برسد.

  • عفونت:

با وجود اینکه عفونت از عوارض رایج کاشت مو نیست؛ اما می‌تواند به وجود بیاید و عارضه‌ای دردناک باشد. این مشکل در صورتی که ادامه‌دار نباشد با دارو قابل رفع است؛ در غیر این صورت حتماً باید مورد بررسی پزشک قرار گیرد.

  • غیرقابل برگشت بودن:

اگر به دلیل مشکلات ناشی از پیوند نادرست و ژنتیک افراد بخشی از موهای کاشته شده شروع به ریزش کند؛ ممکن است که این موها غیرطبیعی به نظر برسند و ظاهری ناخوشایند را به‌وجود آورند. از آنجایی که این روش غیر قابل‌برگشت است، راهی جز کاشت مجدد مو پیش روی بیمار نیست که این موضوع یکی از خطرات کاشت مو است.

  • هیپوپیگمنتاسیون:

هیپوپیگمنتاسیون همان کمرنگ شدن پوست سر است که از ماندگارترین عوارض کاشت مو است. این عارضه به خصوص در FUE و SUT رایج است.

  • جای زخم:

با انتخاب شیوه‌های مرسوم کاشت مو، جای تراشیدن سر به‌صورت زخم باقی می‌ماند. البته جای نگرانی نیست و این مسئله تا چند ماه پس از کاشت مو بهبود می‌یابد. در شیوه‌ای دیگر مانند کاشت مو بدون بانک مو این عارضه کمتر دیده می‌شود.

کاشت مو و خطرات احتمالی آن

مراقبت های بعد از کاشت مو

در هفته اول بعد از کاشت مو، رعایت دقیق نکات زیر برای بهبود بهتر و دستیابی به نتایج مطلوب ضروری است:

  • استراحت و کاهش فعالیت:

در این مدت، سعی کنید از فعالیت‌های سنگین و ورزش‌های شدید پرهیز کنید و به استراحت کامل بپردازید.

  • اجتناب از رطوبت و آب:

تا زمانی که پزشک اجازه نداده است، از شستن سر و قرار دادن آن در معرض آب، حتی آب خالص، خودداری کنید.

  • استفاده از کمپرس یخ:

اگر پزشک تایید کرده است و اگر دچار سینوزیت نیستید، می‌توانید از کمپرس یخ بر روی پیشانی استفاده کنید تا ورم کاهش یابد.

  • استفاده از داروها:

داروهای تجویز شده توسط پزشک، شامل آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها را به موقع و طبق دستور مصرف کنید تا از عفونت و درد جلوگیری شود.

  • پرهیز از نور خورشید:

از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید جلوگیری کنید، زیرا تابش مستقیم می‌تواند به آسیب به پوست سر و فولیکول‌ها منجر شود.

  • عدم پوشاندن سر:

از قرار دادن کلاه و هر گونه پوشش بر روی سر خودداری کنید، مگر اینکه پزشک دستور خاصی داده باشد.

  • حفاظت از نور خورشید:

از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کنید و در صورت نیاز، از کلاه‌های بافت نازک یا محافظ‌های دیگر استفاده کنید.

  • مواد غذایی:

مصرف مواد غذایی و داروهای حاوی ویتامین و آهن تأثیر زیادی در بهبود زخم‌ها دارد.

  • قراردادن سر روی بالش:

در روزهای اولیه پس از عمل، هنگام استراحت و قرار دادن سر بر روی بالش، مراقب باشید که فولیکول‌های مو در تماس با بالش نریزد. اگر متوجه ریزش غیرطبیعی مو شدید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

خطرناک‌ترین عوارض کاشت مو کدام است؟

با تحقیق و بررسی انواع عوارض کاشت مو می‌توان مشاهده کرد که عفونت، خونریزی و التهاب از خطرناکترین معایب کاشت مو به‌شمار می‌آیند. دقیقا زمانی‌که میکروب‌ها در محل فولیکول‌های موی اهداکننده یا در محل پیوند وارد می‌شوند، علائم عفونت بعد از کاشت اتفاق می‌افتد. پوست سر دارای شبکه بزرگی از رگ‌های خونی است که به سیستم ایمنی اجازه می‌دهد تا عوامل بیماری‌زا را به سرعت هدف قرار دهد، اما همیشه موفق نیست.

عفونت‌های جراحی کاشت مو معمولا بین 3 تا 7 روز بعد از جراحی اتفاق می‌افتد که از شایعترین این موارد می‌توان به قرمزی یا تغییر رنگ، ترشح چرک، ورم، درد، سوزش، چرک، خون‌ریزی، آبسه چرکی و تب اشاره کرد. برای کسانی که می خواهند بدون جراحی به رشد سریع برسند و از ریزش مو جلوگیری کنند، پی آر پی مو به شدت توصیه می شود.

عوارض کاشت مو

سخن آخر و سوالات متداول

تصمیم‌گیری در مورد کاشت مو تضمینی از مهم‌ترین مسائل برای بیماران دارای ریزش مو است. به‌همین دلیل در این مقاله سعی کردیم در مورد عوارض کاشت مو صحبت کنیم تا تمامی ابهامات را در این مورد برای این دسته از مخاطبین خود برطرف کنیم. با مطالعه این مقاله عزیزان می‌توانند شرایط خود را کاملا درست و منطقی سنجیده و نسبت به انجام این‌کار در بهترین کلینیک کاشت مو در غرب تهران اقدام کنند.

شایان ذکر است که با انتخاب درست مرکز کاشت مو و بهترین کادر درمان می‎‌توانید عوارض و معایب کاشت مو خود را حداقل برسانید. برای مشاهده روش‌های درمانی دیگر مانند مزوتراپی مو و بهترین روش کاشت مو هم می‌توانید به سایت کلینیک تخصصی آنیل مراجعه کرده و درخواست مشاوره کنید.

چگونه می‌توان عوارض کاشت مو را به حداقل رساند؟

اگر کلینیک کاشت مو از دستگاه‌ها و ابزار پیشرفته، جراحان حاذق و تیم درمانی حرفه‌ای بهره ببرد، احتمال عوارض کاشت مو بسیار کاهش پیدا می‌کند. برخی از عوارض نظیر عفونت‌ها، به دلیل عدم رعایت دستورالعمل مراقبت‌های بعد از عمل رخ می‌دهد. این دست عوارض یا به دلیل سهل‌انگاری بیمار یا ناشی از عدم ارائه‌ی اطلاعات کافی از سوی کلینیک است.

کاشت مو برای چه کسانی مناسب نیست؟

کاشت مو برای افراد کمتر از 27 سال، افراد فاقد بانک موی مناسب، بیماران مبتلا به هموفیلی، HIV و هپاتیت C، لیکن‌پلان یا لوپوس ،خانم‌های باردار.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 1

هنوز رای ثبت نشده است.

تخفیفات آنیل
contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *