قرص راکوتان چیست؟ فواید مصرف + عوارض احتمالی

راکوتان چیست؟
Author دکتر امیر آذری فر
Reading time
Published at ۸ اسفند ۱۴۰۱
5
(1)

قرص راکوتان چیست؟ اگر شما هم به دنبال راهی برای درمان جوش های بدن خود هستید، بی گمان با این سوال مواجه شده اید. در واقع یکی از داروهای ترند که در سال های اخیر توسط پزشکان برای درمان جوش های شدید و آکنه تجویز می شد، قرص راکوتان بود.

البته مصرف راکوتان امروزه هم قطع نشده است و پزشکان قرص و ژل آن را آخرین راه حل برای درمان جوش و آکنه های شدید تجویز می نمایند. چرا که این دارو عوارض بسیار زیادی به همراه دارد. به همین دلیل لازم است پیش از مصرف آن حتما از عوارض آن اطلاع کافی کسب نمایید.

با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم تا شما را با قرص راکوتان، عوارض، طریقه و دوز مصرف آن آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

قرص راکوتان برای جوش

راکوتان چیست؟ قرص راکوتان قرصی است که در جهت درمان انواع جوش های صورت از جمله آکنه های ندولار بسیار شدید و جوش زیر پوستی تجویز می گردد. در واقع این قرص، از جمله داروهای رتینوئید محسوب می شود که به عنوان آخرین راهکار احتمالی توسط پزشکان پیشنهاد می شود. جهت درمان آکنه و جوش های شدید، آنتی بیوتیک های خوراکی گوناگونی تجویز می گردد که راکوتان از همه آنها موثرتر است.

در واقع این قرص، نوعی ویتامین A می باشد که از طریق کاهش چربی ترشح شده پوست به درمان جوش کمک می کند. در نتیجه منافذ پوست در اثر ترشح چربی بسته نخواهد شد و التهاب و جوش ایجاد نمی شود. این دارو ممکن است، منجر به کاهش ترشحات چربی پوست، کاهش میزان تعریق، لرزش، خستگی و غیره شود. از این رو بایستی قرص راکوتان حتما تحت نظر پزشک مصرف شود.

اگرچه این دارو برای درمان جوش های بزرگ مؤثر است؛ اما عوارض بسیاری خطرناکی، مخصوصا برای زنان باردار و افرادی که نارسایی کبدی دارند در پی دارد. زیرا مکانیسم اثر این دارو بر روی کبد است و بهتر است افرادی که نارسایی کبدی دارند، از این دارو استفاده نکنند.

توجه داشته باشید که این دارو باید توسط پزشک تجویز گردد؛ زیرا اگر سطح ویتامین A بالایی داشته باشید، مصرف این دارو برای شما بسیار مضر است.

قبل از مصرف راکوتان به چه مواردی باید توجه کرد؟

توصیه می شود که هیچ وقت راکوتان را به صورت خودسرانه مصرف نکنید زیرا پزشک شما قبل از تجویز این دارو حتما باید از سطح ویتامین A و مصرف داروهایی مشابه با این دارو، مطلع باشد و همه موارد موجود که بر مصرف این دارو تأثیر دارد را بررسی کند.

در نظر داشته باشید که قبل از مصرف راکوتان، حتما باید آزمایش های لازم جهت کنترل چربی خون و آنزیم های کبدی انجام شود و در زمان بارداری نیز به هیچ وجه، نباید از این قرص استفاده شود، زیرا تأثیر خیلی بدی روی جنین دارد و حتی ممکن است باعث سقط جنین و عقب افتادگی جنین شود.

مصرف roaccutane، همچنین باعث بالا رفتن چربی خون می شود؛ بنابراین قبل از مصرف از میزان چربی خود مطلع باشید. توجه داشته باشید که مکانیسم اثر راکوتان، بر روی کبد و کلیه است؛ لذا توصیه می شود افرادی که نارسایی کبد و کلیه دارند، از این دارو استفاده نکنند.

مصرف همزمان این قرص با دیگر قرص ها، مثل آنتی‌بیوتیک ها به ویژه تتراسیکلین که با آن ها اختلال دارند، ممنوع است.

طریقه مصرف قرص راکوتان

معمولا پزشکان قرص راکوتان را دوبار در روز به مدت ۱۵ تا ۲۰ هفته تجویز می نمایند. این قرص بایستی به صورت کامل مصرف شود و نباید به هیچ عنوان خرد گردد. اصولا به منظور افزایش جذب دارو در خون پیشنهاد می شود که همراه با غذا استفاده شود.

حتما این دارو را با یک لیوان آب کامل مصرف نمایید و توجه داشته باشید که بعد از مصرف تا ده دقیقه نباید دراز بکشید. همچنین الزامی است که این دارو را تا مدت زمان تعیین شده توسط پزشک مصرف کنید. ممکن است که در ابتدا ظاهر جوش ها بدتر شود. با این حال، پس از مدتی تغییرات مثبت قابل مشاهده می باشد.

دوز مصرف قرص راکوتان

میزان دوز مصرفی قرص راکوتان برای جوش، بر اساس وزن تعیین می شود. دوز مصرف در آغاز درمان معمولا ۰.۵ تا ۱ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن در روز می باشد. در اغلب موارد دارو به یک یا دو دوز در روز تقسیم شده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ هفته توسط پزشکان تجویز می گردد.

ممکن است پزشک پس از گذشت چند هفته با مشاهده وضعیت فرد آن را تغییر دهد. مثلا اگر نشانه های بهبود در فرد مشاهده نشود، دوز را افزایش خواهد داد. در مقابل اگر عوارض جانبی ناشی از مصرف راکوتان مشاهده شود، دوز آن را کاهش می دهد. شایان ذکر است که این دارو برای کودکان بالای ۱۲ سال و بزرگسالان توصیه می شود.

البته اکیدا توصیه می شود که هیچ وقت دو کپسول را به طور همزمان مصرف نکنید. توجه داشته باشید که طول دوره درمان با راکوتان را پزشک معالج، باتوجه به نوع و شدت بیماری تعیین می کند که به طور معمول، بین 3 تا 6 ماه متغیر است.

عوارض قرص راکوتان چیست؟

قرص راکوتان همانند دیگر داروها دارای عوارض جانبی مختص به خود می باشد. به محض مشاهده هر گونه عوارض جانبی بایستی فورا آن را متوقف و به پزشک خود اطلاع دهید. به طور معمول عوارض جانبی این دارو شامل:

  • کبودی های بی دلیل و اختلال در انعقاد خون.
  • ابتلا به عفونت های مکرر، احساس ضعف و سرگیجه.
  • تغییر خلق های ناگهانی، اضطراب و افسردگی.
  • اسهال، استفراغ و بروز دردهای شدید معده.
  • ضعف ها و تورم های عضلانی شدید.
  • ناراحتی های کلیوی و مشکلات ادراری.
  • کاهش قدرت بینایی.
  • سردردهای دائمی و بدون وقفه.
  • سفیدی یا زردی بیش از حد پوست.
  • افزایش میزان کلسترول خون.
  • دهیدراته شدن پوست و پوسته شدن لب.

سایر عوارض احتمالی مصرف قرص راکوتان:

  • مصرف راکوتان در افرادی که به دیابت مبتلا هستند، ممکن است با نشانه هایی از قبیل تشنگی شدید، ادرار بیش از حد طبیعی، تاری دید، احساس خستگی غیرعادی، همراه باشد.
  • بروز انواع حساسیت پوستی مانند کهیر، تورم در صورت یا دهان و مشکلات تنفسی
  • به وجود آمدن تغییراتی در تعداد سلول های خون یا همان پلاکت های خون
  • افزایش سطح چربی تری گلیسیرید و افزایش میزان قند خون
  • افزایش ریزش مو

شایان ذکر است؛ زمانی که شما طول درمان خود را به پایان برسانید، این عوارض کم کم از بین خواهند رفت.

عوارض مصرف راکوتان

عوارض جدی مصرف راکوتان کدامند؟

در برخی موارد، عوارض مصرف قرص راکوتان ممکن است بسیار جدی باشد و لازم است تا فرد بیمار، در صورت مشاهده هر یک از این عوارض، فورا از مصرف دارو خودداری کند و به پزشک خود اطلاع دهد. عوارض جدی مصرف آن عبارتند از:

  1. ایجاد حالت تهوع
  2. درد شدید در ناحیه شکم، پایین شکم و یا سینه
  3. احساس درد در هنگام بلع
  4. بروز یا تشدید سوزش معده و اسهال
  5. خونریزی راست‌ روده و تیرگی ادرار
  6. زرد یا سفیدشدن چشم‌ ها
  7. احساس افسردگی شدید
  8. اختلال در سیستم عصبی
  9. سردرد شدید و مزمن
  10. عوارض راکوتان بر رحم: از عوارض جدی راکوتان بر رحم و پریود بانوان این است که باعث افزایش درد قاعدگی، احتمال پریود نشدن و کاهش حجم دخیره تخمدان می شود.

مصرف قرص راکوتان به چه کسانی توصیه می شود؟

مصرف قرص راکوتان برای افرادی مناسب است که دارای جوش های چرکی و بزرگ هستند. مصرف این قرص به افراد زیر توصیه نمی شود:

  • زنان باردار و شیرده
  • افرادی که افسردگی یا بیماری‌های روحی روانی دارند.
  • کودکان زیر ۱۲ سال
  • افراد دارای مشکلات کبدی
  • افرادی که سطح چربی خون آن‌ها بالا است.

قرص ایزوترتینوئین همان راکوتان است؟

ممکن است در هنگام خرید قرص راکوتان شما هم با این سوال که آیا قرص ایزوترتینوئین همان راکوتان است؟ مواجه شده باشید. قرص راکوتان نام تجاری ایزوترتینوئین است که با نام های مختلفی همچون راکوتان، آکوتان، ایزوترتینوئین هگزال، نرم اسکین و آکنوترن به صورت خوراکی و ژل در بازار دارویی ایران موجود می باشد.

البته این دارو برای درمان و پیشگیری بیماری هایی همچون سرطان پوست، پانکراس و غیره نیز استفاده می شود.

قرص ایزوترتینوئین همان راکوتان است؟

جمع بندی و سوالات رایج قرص راکوتان

در پایان توصیه می شود که از مصرف خودسرانه داروی راکوتان خودداری کنید و آن را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید؛ زیرا پزشک معالج شما باید آزمایش های لازم برای تجویز این دارو برای شما را انجام دهد و چنانچه شما در زمان مصرف داروی راکوتان، با عوارض جدی رو به رو شدید، مصرف دارو را قطع کرده و سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.

در این مقاله شما را با دارو راکوتان آشنا کردیم. برای آشنایی بیشتر با انواع قرص زیباسازی مثل قرص هیرویت، زینک، قرص فیناستراید و غیره، به مقالات آنیل مراجعه کنید.

کاربرد قرص راکوتان چیست؟

راکوتان حاوی ویتامین A است و گروهی از داروهای رتینوئیدها است. کاربرد اصلی این قرص برای از بین بردن جوش و آکنه است.

عوارض دارو راکوتان چیست؟

این دارو به دلیل اینکه کبد را چرب می‌کند؛ ممکن است در نگاه اول عوارض زیادی داشته باشد؛ اما اگر زیر نظر پزشک و با آزمایش‌های ماهیانه این دارو را مصرف کنید، عوارضی زیادی نخواهد داشت. خشکی چشم، دهن و بینی را می‌توان اصلی‌ترین، عارضه این دارو دانست؛ به همین دلیل است که پزشکان در طول مصرف این قرص متذکر می‌شوند که در طول روز، آب زیادی بنوشند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 1

هنوز رای ثبت نشده است.

contact icon Get in touch with us for advice Contact us
Comments
11 thoughts on "قرص راکوتان چیست؟ فواید مصرف + عوارض احتمالی"
اشکان گفت:

آیا مصرف راکوتان باید زیر نظر پزشک باشد؟

آنیل گفت:

بله؛ مصرف سرخود راکوتان می‌تواند به کبد آسیب وارد کند. بنابراین حتما پیشنهاد می‌کنیم برای مصرف راکوتان، به پزشک مراجعه کرده تا با عوارض این دارو، که در متن با آن اشاره شده، مواجهه نشوید.

سارا گفت:

سلام، وقت بخیر، میشه راکوتان رو به صورت یک روز در میون یا دو روز در میون استفاده کرد؟ یا هیر تاثیری نداره

anyl گفت:

با سلام. ابتدا باید آزمایش خون دهید، سپس طبق دستورات پزشک عمل کنید.

Sanaz گفت:

سلام من دو بار در هفته کپسول راکوتان میخورم به نظرتون اشتباه می کنم?

مریم گفت:

من ۳۰ سالمه ودکترم قرص فلو تامید برام تجویز میکنه الان ۱۵ ساله که فلوتامید میخورم واگه قطع کنم صورتم به شدت چرب میشه و پراز جوش ایا راکوتان میتونه درمان بهتر وقطعی برامن باشه؟ دکترم گفته مشگل هورمونی دارم و تا۴۵سالگی جوش میزنم

dejapoon گفت:

سلام وقت بخیر
باید حتما تشریف بیارید توسط پزشک متخصص ویزیت شوید

محمود کریمی گفت:

سلام. مصرف قرص راکوتان برای کسایی که کم کاری تیروئید دارن عوارضی نداره؟

dejapoon گفت:

سلام وقت بخیر
نه هیچ عارضه‌ای ندارد

مینو گفت:

برای درمان جوش شما توی کلینیکتون خدمات خاصی ارائه میدین؟

dejapoon گفت:

سلام وقت بخیر
بله باید تشریف بیارید به صورت حضوری از پزشک متخصص پوست مشاوره بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *