10 روش برداشتن خال + عوارض و مراقبت ها

برداشتن خال با لیزر
دسته‌بندی مجله سلامت
نویسنده کلینیک زیبایی آنیل
زمان مطالعه
تاریخ انتشار 13 دسامبر 2023

برداشتن خال، امروزه به یکی از از روش های زیبایی تبدیل شده است که خیلی از افراد برای داشتن پوستی صاف و بدون ضایعات، انجام میدهند. به ضایعات پوستی، خال گفته می شود که به شکل، ابعاد و رنگ های مختلف ممکن است، روی پوست ایجاد شود. حساسیت روی خال هایی که روی پوست صورت زده می شود، بیشتر است و افراد برای برداشتن خال های صورت به کلینیک های زیبایی مراجعه میکنند. 

در این مقاله، به بررسی انواع خال، روش های برداشتن خال (لیزر، جراحی و..) میپردازیم. برخی از خال ها سرطانی هستند و برای برداشتن آنها باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. اگر قصد برداشتن خال های پوستتان را دارید تا پایان این مقاله از کلینیک زیبایی آنیل، با ما همراه باشید.

برداشتن خال با لیزر چگونه انجام می شود؟

بررسی انواع خال روی بدن

خال‌های پوستی دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از:

خال دیسپلاستیک

این خال‌ها اغلب ظاهری معمولی دارند؛ اما در برخی موارد ممکن است، تغییر شکل و رنگ داده و دارای اندازه‌ بزرگ، لبه‌ها یا سطح ناهموار غیرطبیعی شوند. در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه کرد تا علت این تغییر را بررسی کند. خال‌های دیسپلاستیک از انواع رایج خال‌هایی هستند که ممکن است ،به ملانوم (خال سرطانی) تبدیل شوند.

خال های مادرزادی

رایج‌ترین انواع خال‌ها، انواع مادرزادی آن‌ها هستند؛ یعنی از بدو تولد روی پوست نوزاد وجود دارند و اغلب ما نیز تعدادی از این نوع خال را روی پوست نقاط مختلف بدن خود داریم. این خال‌ها در اندازه‌های مختلف بزرگ یا کوچک وجود دارند و در برخی موارد ممکن است، تبدیل به ملانوم یا خال‌های سرطان پوست شوند که در این صورت نیاز به رسیدگی و پیگیری‌ پزشکی دارند.

خال های اکتسابی

اغلب این نوع خال‌ها سرطانی نیستند؛ اما اگر تعدادشان بیشتر از 50 تا شود، لازم است، با پزشک در میان بگذاریم؛ زیرا احتمال سرطان پوست وجود دارد.

خال های اسپتیز

تشخیص خوش‌خیم یا بدخیم بودن خال‌های اسپتیز، نیازمند انجام بیوپسی توسط پزشک است.

عوارض برداشتن خال با لیزر چیست؟

10 روش برداشتن خال چیست؟

برای برداشتن خال، متخصص پوست خال را می‌تراشد یا برش می‌دهد و سپس آن را از روی پوست خارج می‌کند. در حال حاضر برای برداشتن انواع خال از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که در کلینیک زیبایی یا در مطب پزشک و اغلب به صورت سرپایی انجام می‌شوند. پس از برداشتن خال در مواردی پزشک برای بررسی تست سرطانی بودن، نمونه خال را به آزمایشگاه ارسال می‌کند. انواع روش‌های برداشتن خال شامل موارد زیر هستند:

برداشت خال با جراحی

اکسیزیون یکی از تکنیک‌های بسیار رایج برداشتن خال‌هاست که در آن پس از تمیز و بی‌حس کردن ناحیه مورد نظر، جراح با یک چاقوی جراحی خال را از پوست جدا می‌کند. البته بسته به نوع خال، مقداری از پوست سالم اطراف را نیز خارج می‌کند تا مطمئن شود که سلول‌های غیر معمول را نیز برداشته است. در ادامه بوسیله فورسپس، خال را بلند می‌کند که در این پروسه داشتن خونریزی طبیعی است؛ لذا قبل از بخیه زدن از روش کوتریزاسیون برای توقف خونریزی استفاده می‌شود.

خالبرداری به روش تراشیدن آن

یکی از روش‌های معمول برداشتن انواع خال، تراشیدن بجای بریدن آن است که اغلب نتیجه مطلوبی خواهد داشت و جراح توسط یک یا دو تیغه ضایعات پوستی را می‌تراشد. اما در صورتی که لازم باشد، خال برای آزمایش ارسال شود، استفاده از این روش مناسب نیست. لازم به ذکر است که احتمال بازگشت خال‌هایی که با این روش برداشته می‌شوند، بیشتر از روش جراحی است.

برداشتن خال با لیزر (سوزاندن)

روش خالبرداری با لیزر کاملا غیر تهاجمی است و بعد از آن احتمال خونریزی، سوزش و عفونت تا حد زیادی کاهش می‌یابد. برداشتن خال با لیزر CO2، از روش‌های برداشت خال بوسیله لیزر است که 20 تا 30 دقیقه زمان می‌برد. از این متد برای خالبرداری در نقاط حساس پوست بدن، مثل پلک‌ها، صورت و بینی استفاده می‌شود.

جراحی برشی خال

برای برداشت خال‌های بدخیم اغلب از جراحی استفاده می‌شود و با ایجاد برش، خال به صورت کامل برداشته می‌شود و زخم را بخیه می‌زنند.

بهترین روش برداشتن خال

جراحی پلکسر خال

کوتاه‌ترین زمان خالبرداری مربوط به این روش است که توسط انرژی پلاسما که در نوک دستگاه پلاسماجت تولید می‌شود، پوست گرم شده و خال‌ بلافاصله تبخیر می‌شود. در این پلکسر هیچ آسیبی به پوست وارد نمی‌شود و یکی از بی‌خطرترین متدهای خالبرداری است.

خالبرداری به روش کرایو

چنانچه ریشه خال عمیق نباشد و غیر سرطانی نیز باشد، پزشک متخصص از روش کرایو یا فریز کردن برای برداشتن آن استفاده می‌کند. در روش فوق مقدار مشخصی نیتروژن مایع را روی خال می‌ریزند و شوک سرمایی به آن وارد می‌کنند تا فرایند خون‌رسانی متوقف شود، در ادامه پزشک خال را خارج می‌کند. از روش کرایو اغلب برای برداشتن خال‌های صورت استفاده می‌شود؛ اما یکی از معایب مهم این روش آسیب رساندن به سلول‌های سالم پوستی اطراف خال است.

روش بیوپسی پانچ

در روش بیوبپسی پانچ، پزشک توسط ابزاری گرد کوچک، شبیه کاتر پوست را به صورت گرد سوراخ کرده و خال را برمی‌دارد و در ادامه پوست را بخیه می‌زند.

خالبرداری با روش پلاسما

در این متد، قلم پلاسما انرژی الکتریکی را به انرژی الکترواستاتیکی تبدیل کرده و از طریق ایمپالس این انرژی را به پروب دستگاه و فاصله یک میلیمتری پوست ارسال می‌کند. این امر باعث ترکیب اکسیژن و نیتروژن و تشکیل پلاسمایی قوی می‌شود که انرژی و گرمای حاصل از آن لایه‌های بیرونی پوست را تبخیر کرده و باعث خالبرداری می‌شود.

برداشتن خال با آر اف

آراف یا رادیو فرکانسی (radio frequency)، یکی از روش‌های جدید موثر و سریع برای برداشتن خال و زائده‌های پوستی است. مبنای این روش، استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بیشتر از 4 مگاهرتز و ایجاد گرمای کم توسط الکترودهای میکروفیبر دستگاه آر اف فرکشنال است که بدون اعمال هیچگونه فشار یا دخالت فیزیکی انجام می‌شود. در برداشت خال با آر اف، پزشک اطراف خال را توسط یک سرنگ نازک بی حس کرده و به کمک دستگاه آر اف خال را می‌تراشد.

برداشتن خال گوشتی با نخ

خال‌های گوشتی ضایعات پوستی هستند که بیشتر در افراد میانسال و در نواحی بالا تنه، گردن، زیر بغل و پلک‌ها ظاهر می‌شوند و همرنگ پوست یا کمی تیره‌تر می‌باشند. از دلایل بروز این خال‌ها می‌توان به چاقی، یائسگی، حاملگی و بیماری‌های هورمونی اشاره کرد. بیشتر حجم خال‌ گوشتی، چربی است و تحریک و دستکاری آن ممکن است باعث بروز التهاب و درد شود. در برداشتن خال با نخ، نخ را به پایه خال گره می‌زنند تا جریان خون آن کاملا متوقف شود، در نتیجه خال خشک شده و می‌افتد. برای تسریع بهبود زخم و از بین رفتن جای آن از روغن کرچک استفاده کنید.

بهترین روش برداشتن خال کدام است؟

امروزه روش رادیو فرکانسی یا آر اف بهترین متد برای خالبرداری است که در آن از تولید و انتقال امواج مایکروویو روی سطح پوست برای برداشتن خال‌ها استفاده می‌شود، به همین دلیل بهبودی و ترمیم جای خال بسیار سریع اتفاق می‌افتد.

بهترین روش برای برداشتن خال گوشتی کدام است؟

در گذشته یکی از مرسوم‌ترین شیوه‌‌ها برای برداشتن انواع خال گوشتی استفاده از نخ بود؛ اما امروزه این روش زیاد استفاده نمی‌شود، زیرا درد و خونریزی زیادی داشته و اغلب با التهاب یا عفونت همراه خواهد بود. لذا در حال حاضر بهترین %

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما