عوارض لیزر بیکینی چیست؟ + راهکارهای درمانی

بررسی عوارض لیزر بیکینی و راهکارهای درمانی
دسته‌بندی خدمات لیزر
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۲ تیر ۱۴۰۳
5
(1)

داشتن بدنی بدون مو و نرم، یکی از دغدغه‌های مهم هر فردی است که در بانوان، به دلیل اهمیت داشتن مسئله زیبایی برای آنان، از اولویت بیشتری برخوردار است. برای از بین بردن موهای زائد بدن، از گذشته تا کنون از روش‌های مختلفی استفاده شده است که در حال حاضر، بهترین روش‌ از بین بردن موهای زائد بدن؛ استفاده از لیزر موهای زائد بخش‌های مختلف بدن است.

یکی از بخش‌های بدن که از بین بردن موهای زائد آن، نسبت به دیگر بخش‌ها دشوارتر است؛ ناحیه بیکینی (ناحیه شرمگاهی یا ناحیه تناسلی خانم‌ها) است. لیزر بیکینی باعث می‌شود تا موهای زائد ناحیه تناسلی به وسیله پرتوهای لیزری سوزانده شوند. البته ممکن است دارای عوارضی نیز باشد، به همین جهت بررسی عوارض لیزر بیکینی و راهکارهای درمانی آن را بیش از پیش، الزام آور می‌کند. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به تمامی پرسش‌های شما درمورد بررسی عوارض لیزر بیکینی و راهکارهای درمانی آن، پاسخ دهیم.

مطلب پیشنهادی: بررسی هزینه و قیمت لیزر موهای زائد در کلینیک آنیل

بررسی مهم ترین عوارض لیزر بیکینی

بررسی مهم ترین عوارض لیزر بیکینی

استفاده از لیزر بیکینی، برای از بین بردن موهای زائد منطقه بیکینی ممکن است که عوارضی را در پی داشته باشد. در ادامه به بررسی مهم‌ ترین عوارض لیزر بیکینی می‌پردازیم که عبارتند از:

سوزش

پس از انجام لیزر بیکینی، محل انجام لیزر معمولا دچار التهاب، سوزش و قرمزی موقتی می‌شود. سوزش پس از لیزر بیکینی، عارضه‌ای ناچیز و موقتی بوده و حالتی شبیه آفتاب سوختگی دارد و به سرعت رفع می‌شود. در صورت احساس درد و سوزش، می‌توانید از کمپرس یخ بر روی ناحیه بیکینی خود استفاده کنید.

ایجاد زخم

یکی از عوارض نادری که پس از انجام لیزر بیکینی می‌تواند پیش بیاید، ایجاد زخم در ناحیه بیکینی است. این مشکل می‌تواند به دلیل انجام نادرست لیزر، عدم تطابق مناسب بین پوست و تنظیمات دستگاه لیزر و یا عدم رعایت بهداشت و دستورالعمل‌های مربوطه رخ دهد. زخم پس از لیزر بیکینی، در برخی از موارد ممکن است دردناک باشد و گاهی نیازمند مراقبت پزشکی فوری نیز باشد.

زگیل تناسلی

زگیل تناسلی یکی از عوارض بسیار نادر، پس از انجام لیزر بیکینی است. این عارضه، ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت و دستورالعمل‌های مربوطه رخ دهد. زگیل تناسلی به معنای ترشحات ناخوشایند و ملتهب در منطقه تناسلی است که معمولا به علت عفونت یا تحریک پوستی اتفاق می‌افتد و ممکن است با علائمی نظیر خارش، درد، قرمزی و تورم همراه باشد.

عفونت های قارچی

عفونت ‌های قارچی می‌توانند یکی از مشکلات جانبی نادر انجام لیزر بیکینی باشند که ممکن است به علت عدم رعایت بهداشت مناسب و یا انتخاب نادرست تکنسین و یا نوع دستگاه لیزر و همچنین به علت حساسیت پوستی فرد، رخ دهد. این نوع عفونت‌ها با علائمی مانند خارش، التهاب، قرمزی، تحریک و تشدید درد در منطقه بیکینی همراه می‌باشند.

تاول زدن پوست

لیزر بیکینی مانند تمامی انواع لیزر موهای زائد، با انرژی حرارتی کار می‌کند و می‌تواند باعث ایجاد گرما شود. همین مسئله می‌تواند باعث تاول زدن پوست شود که معمولا  این علائم، به‌مرور زمان و خود‌به‌خود برطرف می‌شوند.

ایجاد کهیر و خارش

ایجاد کهیر و خارش پس از انجام لیزر بیکینی، ممکن است به دلیل چندین عامل باشد که معمولا موقت و در برخی موارد، قابل بررسی است. این عوارض به شرح زیر است:

  • تحریک پوستی

پرتوهای لیزری می‌توانند پوست را تحریک کنند و باعث ایجاد خارش یا حساسیت موقت شوند. این حساسیت، معمولاً در چند روز اول پس از جلسه لیزر بیکینی اتفاق می‌افتد و به تدریج کاهش می‌یابد.

  • تغییرات در فولیکول مویی

لیزر بیکینی می‌تواند فولیکول‌های مویی را تحریک کند و باعث ایجاد خارش موقت و یا ایجاد کهیر در نواحی مختلف شود. (آیا میدانید کهیر چیست؟)

تغییر رنگ پوست

برخی مواقع، پس از انجام لیزر بیکینی، ممکن است، که منطقه پوستی لیزر شده، به رنگی تیره‌تر یا روشن‌تر تغییر پیدا کند، که معمولاً موقتی می‌باشد، اما در برخی موارد دائمی هم می‌تواند باشد.

بررسی مهم ترین عوارض لیزر بیکینی

راه های جلوگیری از بروز عوارض لیزر بیکینی

برای جلوگیری از بروز عوارض لیزر بیکینی، می‌توانید به نکات زیر توجه کنید:

  • انتخاب مراکز معتبر
    انتخاب یک مرکز لیزر با مجوزهای لازم و تکنسین‌های مجرب، بسیار اهمیت دارد. مطمئن شوید مرکزی که به آن مراجعه می‌کنید، دارای بهترین دستگاه لیزر موهای زائد، تجهیزات به روز و استانداردهای بهداشتی مناسب باشد.
  • مشورت با پزشک
    همواره قبل از انجام هرگونه لیزر، با پزشک مشورت کنید تا بررسی کاملی از نوع پوست و وضعیت عمومی شما داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که این روش لیزر، برای شما مناسب است و همچنین از وی نکات بهداشتی پیش و پس از انجام لیزر را بپرسید.
  • رعایت نکات بهداشتی
    پس از انجام لیزر بیکینی، نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنید؛ از جمله استفاده از کرم‌ها یا محصولات مرطوب کننده که توسط پزشک توصیه شده است.
  • پیگیری دقیق عوارض
    هرگاه علائم غیر معمولی مانند قرمزی، خارش یا درد شدید را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید تا مشکل، شناسایی و درمان شود.

راه های جلوگیری از بروز عوارض لیزر بیکینی

نتیجه گیری و سوالات متداول

لیزر موهای زائد بیکینی اگرچه روشی ساده، غیر تهاجمی و ایمن است؛ اما انجام آن توسط افراد غیرمتخصص، منجر به ایجاد سوختگی، تاول و التهاب و سایر عوارض پوستی می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود که برای انجام لیزر و جلوگیری از عوارض لیزر بیکینی، به کلینیک‌ها و مراکز زیبایی معتبر مراجعه کنید.

آیا لیزر بیکینی برای دختران باکره ضرر دارد؟

اشعه لیزر نهایتا تا عمق 3 میلی‌متری پوست نفوذ می‌کند و بطور خاص، فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد و به عمق پوست، نفوذ نمی‌کند‌ و هیچ تاثیری بر عملکرد تخمدان ندارد. از این رو انجام لیزر بیکینی برای دختران باکره، هیچ ضرری ندارد.

آیا لیزر بیکینی ممکن است باعث نازایی شود؟

پرتوهای ناشی از دستگاه لیزر، تنها به درون پوست نفوذ می‌کند و سبب حذف فولیکول‌های مو خواهد شد. اما قدرت پرتوهای لیزر به اندازه‌ای نیست که امکان ورود به بدن و آسیب به اندام‌های داخلی را داشته باشد. در واقع، پرتوهای لیزر تنها به عمق یک تا سه میلی‌متری بدن نفوذ می‌کنند و نمی‌توانند به بدن ورود پیدا کرده و عملکرد بخش‌های مختلف بدن از قبیل عملکرد تخمدان، اندام تناسلی و... را تحت تاثیر قرار دهند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 1

هنوز رای ثبت نشده است.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *