علت کبودی بعد از تزریق ژل لب (راهکار رفع کبودی بعد از تزریق ژل)

کبودی بعد از تزریق ژل لب
دسته‌بندی تزریق
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
5
(1)

از جمله شایع‌ترین عوارض تزریق ژل لب، کبودی و التهاب پس از آن است. اکثر افراد به طور خفیفی کبودی بعد از تزریق ژل لب را تجربه می‌کنند که جای نگرانی نیست. در بدن ما شبکه‌ای از عروق خونی وجود دارد که وظیفه آن تأمین مواد غذایی و اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها و سلول‌های بدن است. زیر پوست لب نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مویرگ‌های بسیار ظریفی را در بر می‌گیرد.

زمانی که شما اقدام به تزریق فیلر می‌کنید سوزن باریکی از چند نقطه مختلف وارد پوست شما می‌شود که با هر بار ورود سوزن ممکن است مویرگ‌های ظریف لب آسیب جزئی ببینند و کبودی‌های مختصر و نقطه‌ای از خود به‌جای بگذارند. با اینکه کبودی لب امری طبیعی است؛ ولی میزان آن به مهارت پزشک نیز بستگی دارد. برای مثال درصورتی‌که تزریق ژل توسط افراد ماهر و باتجربه صورت نگیرد یا از ژل‌های چینی و تقلبی یا ارزان قیمت استفاده شود، می‌تواند فرد را با کبودی‌های غیرعادی و عوارض جدی مواجه کند.

رعایت و توجه به نکات قبل و بعد از تزریق ژل لب به میزان قابل توجهی می‌تواند از ایجاد تورم و کبودی جلوگیری کند. ازاین‌رو در این مقاله از کلینیک آنیل قصد داریم راهکارهایی را جهت جلوگیری از خون‌مردگی ارائه دهیم و نکات مراقبتی بعد از تزریق ژل لب را ذکر کنیم تا با پیروی از این نکات به روند بهبود کبودی و التهاب لب کمک کنید.

مطلب پیشنهادی: لیفت سانترال لب چگونه است؟

عوامل کبودی بعد از تزریق ژل لب چیست؟

تزریق ژل لب فرایندی است که با استفاده از مواد پرکننده، حجم و شکل لب‌ها را بهبود می‌بخشد. یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی این درمان، کبودی بعد از تزریق ژل لب و تورم است که به‌صورت موقت شکل می‌گیرد و بعد از گذشت چند روز بهبود می‌یابد.

لب‌ها دارای بیش از یک میلیون پایانه عصبی و مویرگ‌های خونی زیادی هستند؛ ازاین‌رو هنگامی که سوزن هیپودرمیک، پوست لب را سوراخ می‌کند به این رگ‌های خونی آسیب می‌رساند. بدن نیز طی یک واکنش طبیعی، جهت ترمیم محل آسیب‌رسیده، گلبول‌های سفید خون را ارسال می‌کند که این واکنش به‌صورت کبودی ظاهر می‌شود. به‌طورکلی عوامل زیر باعث ایجاد کبودی لب بعد از تزریق ژل می‌شوند:

  • تزریق ناصحیح: اگر تزریق ژل به نحو صحیح انجام نشود ممکن است در ناحیه تزریق، کبودی شکل گیرد.
  • تزریق بیش از حد: یکی از علل احتمالی بروز کبودی، تزریق بیش از حد ژل لب است که باید مقدار آن بر اساس نیاز فرد رعایت شود.
  • ضربه: اگر پس از تزریق ژل، ناحیه لب مورد ضربه قرار گیرد این موضوع می‌تواند سبب بروز کبودی شود.
  • استفاده از مواد پرکننده بی‌کیفیت: استفاده از مواد پرکننده با کیفیت پایین برای تزریق ژل لب با عوارض جانبی همراه خواهد بود.
  • آسیب به مویرگ‌های ظریف: درصورتی‌که هنگام تزریق ژل، مویرگ‌های ظریف ناحیه لب آسیب ببینند ممکن است باعث ایجاد کبودی شوند.
  • سایر عوامل دیگر: خونریزی، التهاب، آسیب به عروق خونی، ایجاد لخته‌های خون، تخلیه خون از عروق کوچک و باریک از جمله دلایل اصلی کبودی لب بعد از تزریق ژل هستند.

جلوگیری از خون‌مردگی و کبودی بعد از تزریق ژل

افراد متخصص با دانش دقیق آناتومی صورت از تکنیک‌های مختلفی برای جلوگیری از کبودی استفاده می‌کنند؛ ولی افراد بی‌تجربه به‌احتمال زیاد این اقدامات احتیاطی را جدی نمی‌گیرند و به لب‌ها آسیب می‌رسانند‌. برای مثال باتوجه‌به این که انتهای سوزن‌های سنتی تیز است می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب برساند و باعث سوزش و کبودی شود.

جلوگیری از خون‌مردگی و کبودی بعد از تزریق ژل

ازاین‌رو متخصصین باتجربه هنگام تزریق ژل و فیلر از سوزن میکروکانولا به‌جای سوزن‌های سنتی استفاده می‌کنند. میکروکانولا لوله‌های انعطاف‌پذیر نازک با نوک‌های گرد و صاف دارد که مقدار تورم و کبودی را کاهش می‌دهد. رعایت نکات زیر به شما در کاهش خطر کبودی بعد از تزریق ژل لب کمک می‌کند:

·عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون

حداقل ۲ هفته قبل از تزریق ژل از مصرف داروها یا مکمل‌هایی که اثرات رقیق‌کننده خون دارند بپرهیزید؛ زیرا این مکمل‌ها احتمال کبودی را افزایش می‌دهند. از جمله مواردی که باید قبل از درمان از خوردن آنها اجتناب کنید شامل مصرف ایبوپروفن، آسپرین، ویتامین E، زردچوبه، سیر، چای سبز، دانه‌های چیا، روغن بذر کتان، روغن ماهی و سایر روغن‌های سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. در صورت نیاز به مصرف چنین داروهایی بهتر است که با پزشک مشورت کنید.

·اجتناب از مصرف مشروبات الکلی

مشروبات الکلی به‌عنوان یک گشادکننده عروق عمل می‌کنند و باعث شل‌شدن و باز شدن رگ‌های خونی می‌شوند؛ ازاین‌رو مصرف آنها می‌تواند خطر کبودی بعد از تزریق ژل لب را افزایش دهد. باتوجه‌به این موضوع توصیه می‌شود که از مصرف مشروبات الکلی به مدت ۲۴ ساعت قبل و بعد از درمان اجتناب کنید.

·استفاده از کمپرس یخ

کمپرس یخ، رگ‌های خونی را منقبض کرده و جریان خون را در محل اطراف تزریق چربی کاهش می‌دهد. خنک‌کردن رگ‌های خونی می‌تواند میزان خونی را که به بافت اطراف نشت می‌کند کاهش دهد و از ایجاد کبودی و تورم جلوگیری کند.

·خودداری از ورزش شدید

افزایش ضربان قلب و جریان خون ناشی از ورزش، مقدار کبودی بعد از تزریق ژل لب را بیشتر می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌شود برای به‌حداقل‌رساندن جریان خون پس از تزریق بوتاکس به مدت ۲ روز از ورزش شدید اجتناب کنید تا روند بهبودی سریع‌تر شود.

·ماساژ ملایم

پس از تزریق ژل، لب‌های خود را به‌صورت آرام و بدون فشار ماساژ دهید تا ژل به طور یکنواخت پخش شود و احتمال تشکیل لخته خون کاهش یابد.

راه های از بین بردن کبودی بعد از تزریق ژل لب

با اینکه تورم و کبودی بعد از تزریق ژل لب امری طبیعی است و با گذشت زمان از بین می‌رود؛ اما بااین‌حال بسیاری از افراد به دنبال اقداماتی برای ازبین‌بردن این کبودی‌ها هستند. ازاین‌رو در این بخش به اقدامات مفیدی که جهت جلوگیری و کاهش کبودی لب کاربرد دارند اشاره خواهیم کرد:

راه های از بین بردن کبودی بعد از تزریق ژل لب

مصرف آناناس و مکمل‌های حاوی بروملین

بروملین مخلوطی از آنزیم‌هایی با خواص ضدالتهابی است که به تسکین تورم و کبودی بعد از تزریق ژل لب کمک می‌کند. این آنزیم در آناناس به طور طبیعی یافت می‌شود که می‌تواند به‌سرعت، کبودی ناشی از تزریق ژل را کاهش دهد. درصورتی‌که قصد تسریع روند بهبود کبودی را دارید؛ خوردن آب آناناس خالص یا استفاده از مکمل‌های بروملین را فراموش نکنید.

مصرف ویتامین C

مکمل ویتامین C یک داروی شناخته شده برای درمان کبودی است. ویتامین C با تقویت رگ‌های خونی، تولید کلاژن را افزایش می‌دهد و به بهبود پوست کمک می‌کند. مرکبات، انواع توت‌ها، سبزیجات، فلفل و گوجه‌فرنگی از جمله مواد غذایی غنی از ویتامین C هستند.

مصرف ویتامین K

خوردن میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین K مثل اسفناج، خیار، هویج و… قبل و بعد از تزریق ژل بسیار مفید است. این مواد غذایی می‌توانند به بهبود وضعیت سلامتی و کاهش احتمال کبودی بعد از تزریق ژل لب کمک کنند.

مصرف تیلنول

پس از تزریق ژل لب از پزشک خود در مورد مسکن‌های مفید برای درمان کبودی سؤال کنید. برای ‌مثال تیلنول یکی از بی‌خطرترین مسکن‌ها بعد از تزریق ژل لب است که مصرف آن به تسکین علائمی از جمله کبودی، تورم و درد کمک می‌کند؛ ولی داروهای رقیق‌کننده خون مثل ایبوپروفن به افزایش مقدار کبودی بعد از تزریق ژل لب منجر می‌شود.

مصرف آب فراوان

آب به تسهیل حرکات مواد مغذی و اکسیژن‌رسانی به بدن کمک می‌کند. ازاین‌رو توصیه می‌شود برای تسریع روند بهبودی و کاهش کبودی بعد از تزریق ژل لب، روزانه حداقل ۸ فنجان آب بنوشید.

استفاده از قطره‌های ضد التهاب

قطره‌های ضدالتهاب حاوی موادی مانند دگزامتازون بوده که در کاهش التهاب و کبودی بعد از تزریق ژل لب، بسیار مؤثر هستند. برای استفاده از این قطره‌ها می‌توانید از پزشک خود در این زمینه کمک بگیرید تا قطره‌ای مناسب تجویز کند.

استفاده از کرم‌های ضد کبودی

کرم‌های ضد کبودی به رفع مشکلات مختلفی مثل کبودی، درد عضلات، نیش حشرات و آکنه کمک می‌کنند. این کرم‌ها اغلب حاوی موادی مانند آرنیکا و ویتامین K هستند که باید طبق تجویز پزشک مصرف شوند؛ زیرا عدم آگاهی از مصرف آن ممکن است باعث تحریک پوستی شود.

استفاده از کرم‌های ضد کبودی

مراجعه به پزشک

اگر کبودی لب شما با گذشت زمان بهبود نیافت یا باعث نگرانی شد دراسرع‌وقت به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک متخصص می‌تواند نکات و راهکارهای دقیقی را برای شما توصیه کند و در صورت لزوم برای کاهش کبودی بعد از تزریق ژل لب، بررسی‌های بیشتری انجام دهد.

تا چند روز بعد از تزریق ژل، کبودی ادامه دارد؟

کبودی بعد از تزریق ژل لب اغلب در عرض ۲ هفته برطرف می‌شود. طبق تحقیقات حدود ۱۹٪ تا ۲۴٪ از افراد ممکن است با این کبودی مواجه شوند که این رقم برای برخی دیگر به حدود ۶۸٪ نیز می‌رسد. دوام کبودی‌ به میزان خون‌مردگی بستگی دارد که متناسب با شدید و خفیف بودن آن، روند بهبودی ممکن است یک الی ۲ روز و چند هفته طول بکشد. رعایت نکات قبل از تزریق و انجام موارد مراقبتی پس از آن به شما در کاهش زمان رفع کبودی بسیار کمک می‌کند.

کبودی جدی و وسیع که به‌صورت لکه‌ای بزرگ در ناحیه تزریق یا فراتر از آن ایجاد می‌شود می‌تواند هشداری جدی باشد. این کبودی ناشی از تزریق ژل توسط پزشکی بی‌تجربه بوده و علت آن آسیب به شریان‌های اصلی بافت، تزریق ژل یا فیلر درون رگ و انسداد عروق خونی است که در مواردی باعث ازبین‌رفتن قسمتی از بافت لب می‌شود.

مراقبت های بعد از تزریق ژل لب

مراقبت‌های پس از تزریق فیلر لب تأثیر زیادی در بهبود نتیجه و کاهش کبودی بعد از تزریق ژل لب دارد. چند مورد از نکاتی که به اخذ نتیجه عالی و ماندگاری فیلر لب کمک می‌کند عبارتند از:

  • پس از انجام فیلر، پزشک به شما توصیه می‌کند که برای کاهش تورم و درد از کمپرس سرد استفاده کنید. توجه داشته باشید که این بسته‌های یخ را به‌صورت مستقیم بر روی پوست لب قرار ندهید و بین هر بار استفاده ۲۰ دقیقه فاصله زمانی ایجاد کنید. مدت زمان استفاده از کمپرس یخ حدود ۷ الی ۱۰ دقیقه است.
  • سعی کنید به طور خودسرانه لب‌ها را پس از تزریق ژل فشار ندهید و تا چند روز از مصرف غذاهای داغ و سفت بپرهیزید. برخی از افراد برای کاهش کبودی، لب‌های خود را ماساژ می‌دهند که انجام غیراصولی آن موجب تغییر فرم لب‌ها و حرکت فیلر می‌شود.
  • پس از تزریق فیلر لب تا ۲ الی ۳ روز منافذ تزریق هنوز باز است. ازاین‌رو توصیه می‌شود که از لوازم آرایشی مثل رژ لب، برق لب و سایر لوازم آرایشی دیگر استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است از این طریق آلودگی‌هایی به درون بافت لب نفوذ پیدا کرده و آن را دچار عفونت و التهاب کند.
  • پس از فیلر لب در ۳ روز اولیه از استحمام با آب داغ و استفاده از جکوزی خودداری کنید؛ زیرا گرمای انتقال‌یافته به لب، باعث شل‌شدن فیلر و حرکت آن به بخش‌های دیگر بافت می‌شود.
  • یکی از مراقبت‌های بعد از تزریق ژل لب، استفاده از پماد مناسب برای درمان کبودی و تورم است. از پمادهای پرطرفدار در این زمینه پماد OcuMend نام دارد که علاوه بر تأثیر قوی در کاهش تورم و کبودی بعد از تزریق ژل لب، به کاهش درد نیز کمک می‌کند.
  • از تحرک و فعالیت بدنی شدید بپرهیزید.
  • برای جلوگیری از تغییر حالت لب، سیگار یا قلیان نکشید.

جمع بندی

اگر بعد از تزریق ژل لب، در این ناحیه دچار کبودی و التهاب شدید؛ رعایت نکات مراقبتی پس از تزریق می‌تواند به شما در کاهش این عارضه کمک کند. مهم‌ترین توصیه ما برای اطمینان از نتایج مطلوب و به‌حداقل‌رساندن خطر عوارض جانبی، مراجعه به کلینیک‌های معتبر جهت تزریق ژل و فیلر لب است.

تجربه و مهارت متخصص زیبایی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از کبودی بعد از تزریق ژل لب دارد. در بعضی از مراکز نامعتبر از ژل‌هایی با کیفیت پایین استفاده می‌کنند که علاوه بر ایجاد کبودی با عوارض جبران‌ناپذیری همراه خواهند بود. انتخاب متخصص مناسب، رعایت راهکارهای پیشگیرانه و اجرای صحیح مراقبت‌های پس از تزریق ژل لب از عوامل کلیدی جهت جلوگیری از کبودی لب و درمان آن هستند. علاوه بر این موارد توجه به برند و مارک ژل لب، کشور سازنده، تاریخ تولید و انقضای ژل نیز بسیار مهم است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 1

هنوز رای ثبت نشده است.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *