عوارض تزریق چربی چیست؟ + روش‌های کاهش عوارض

عوارض تزریق چربی چیست؟ + روش های کاهش عوارض
دسته‌بندی خدمات تزریق
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۵ اسفند ۱۴۰۱
5
(4)

یکی از روشهای محبوب و پرطرفدار، برای جوانسازی پوست، حجم دهی به قسمت های مختلف بدن مثل، صورت، سینه و باسن، تزریق چربی است. اما این روش زیبایی بدون عوارض نیست. آگاهی از عوارض تزریق چربی، روشهای پیشگری از بروز عوارض، مراقبتهای بعد برای کاهش عوارض جانبی تزریق چربی می تواند به شما کمک کند تا با آمادگی بیشتر اقدام کنید.

رایج ترین عوارض تزریق چربی چیست؟

تزریق چربی روی هر بدنی میتواند عوارض متفاوتی از خود نشان دهد. اما رایجترین عوارض تزریق چربی که توسط افراد گزارش شده است، به شرح زیر می باشد:

  • کبودی و ورم ناحیه تزریق شده:

کبود و متورم شدن ناحیه از بدن که تزریق چربی صورت گرفته است، جزو شایع ترین عوارض تزریق چربی است. این عارضه نهایت تا 2 هفته بعد از تزریق برطرف میشود. تزریق در ناحیه ای از بدن که دارای پوست نازکتری هست، باعث کبودی بیشتر می شود.

  • عدم تقارن و ایجاد توده:

در برخی افراد گزارش شده است که در محل تزریق، توده های ریز ایجاد شده، یا در صورت خود احساس عدم تقارن میکنند. این عارضه بدلیل تزریق ناهماهنگ رخ میدهد. برای برطرف کردن این عارضه پزشک به شما پیشنهاد ماساژ صحیح میدهد تا بعد از مدتی این عدم تفارن اصلاح شود.

  • بروز عفونت:

بروز عفونت در محل تزریق هم یکی از شایع ترین عوارض تزریق چربی است. این عارضه به دلیل تزریق در شرایط غیراستریل اتفاق میافتد. اگر در محل تزریق قرمزی، درد مداوم، بروز تب را مشاهده کردید با پزشک خود مشورت کنید.

  • جذب سریع چربی و نیاز مجدد:

یکی از متداول ترین عوارض تزریق چربی این است که بخشی از چربی تزریق شده جذب بدن می شود. در نتیجه شخص به حجم موردنظر خود نمیرسد و نیاز به تزریق مجدد پیدا میکند.

مطلب پیشنهادی: هزینه تزریق چربی در کلینیک آنیل چقدر است؟

عوارض نادر تزریق چربی چیست؟

همانطور که اشاره شده، تزریق چربی روی بدنهای مختلف میتواند واکنشهای متفاوتی نشان دهد. با اینکه در تزریق چربی، از چربی خود فرد استفاده می شود، ولی ممکن است عوارض جدی و خطرناکی روی بدن فرد ایجاد کند. موارد زیر می تواند جزو عوارض تزریق چربی باشد، اما بسیار کم گزارش شده اند:

  • آسیب عصبی و بروز بی حسی در ناحیه تزریق
  • اجاد زخم و اسکار در محل برداشت چربی
  • آمبولی چربی: که در این صورت، چربی تزریق شده وارد جریان خون می شود و به سمت ریه یا مغز حرکت میکند. اگر این عارضه برایتان پیش آمد حتما به پزشک مراجعه کنید، چرا که خیلی خطرناک است.

توصیه های مهم بعد از تزریق چربی برای جلوگیری از عوارض و بهبود سریع تر بسیار مهم و ضروری است. به همین خاطر این توصیه ها را برای شما لیست کرده ایم:

  • استراحت کافی:

بعد از تزریق چربی، استراحت و خودداری از فعالیت های سنگین به بدن شما کمک می کند تا فرآیند ترمیم سریع را انجام دهد. تا حداقل 24 ساعت بعد از عمل نباید ورزش سنگین انجام دهید.

  • خودداری از لمس و فشار به ناحیه تزریق شده:

فشار دادن مناطقی که درمان شده است باعث می شود چربی ها جا به جا شوند و نتیجه انتهایی کاهش یابد. بنابراین تا حد امکان از لمس و ماساژ نواحی تزریق شده تا حد امکان خودداری نمایید.

  • استفاده از داروهای تزریق شده:

پزشک امکان دارد داروهایی را برای کاهش درد، التهاب و عفونت شما تجویز نماید. این داروها را طبق دستور پزشک مصرف نمایید.

  • یخ گذاری:

برای کاهش تورم و کبودی می توانید از کمپرس یخ استفاده نمایید، اما به مدت زمان کم و با فاصله ی منظم این کار را انجام دهید تا از آسیب به پوست جلوگیری شود.

  • مصرف آب و تغذیه مناسب:

هیدراته نگه داشتن بدن و مصرف مواد غذایی که سالم هستند در سریع تر شدن ترمیم بدن کمک می کند. از غذاهایی که غنی از ویتامین c و پروتئین هستند، استفاده کنید تا به تولید کلاژن و بهبود سریع بدن کمک شود.

  • پرهیز از قرارگیری در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب:

از قرارگیری در معرض خورشید و حمام داغ خودداری نمایید تا پوست شما دچار سوختگی و تغییر رنگ نشود.

رایج ترین عوارض تزریق چربی

روش های پیشگیری از عوارض تزریق چربی

برای پیشگیری از عوارض تزریق چربی، رعایت موارد زیر ضروری است:

کاندیدای نامناسب تزریق چربی

تزریق چربی برای بدن و درمان افتادگی صورت در موارد زیر منع دارد:

  • دوران بارداری و شیردهی
  • بیماری‌های انکولوژیک
  • بیماری‌های سیستم عصبی
  • مشکلات لخته شدن خون
  • آلرژی به مواد تزریق کننده چربی 
  • بیماری‎های مزمن
  • تبخال تشدید 

مطلب پیشنهادی: عکس ورم صورت بعد از تزریق چربی

آیا تزریق چربی عوارض دارد؟

جمع بندی عوارض تزریق چربی به صورت

تزریق چربی یکی از روشهای محبوب برای جوانسازی پوست تبدیل شده است و با اینکه از چربی بدن خود فرد استفاده می شود، می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد. عوارض تزریق چربی شامل، کبودی و ورم، عفونت، عدم تقارن، ایجاد توده های ریز و در موارد خطرناکتر، بروز آمبولی چربی، ایجاد زخم و اسکار و آسیب به عصبها و ایجاد بی حسی است. برای کاهش و پیشگیری از بروز عوارض تزریق چربی حتما به یک پزشک متخصص یا کینیک معتبر مراجعه کنید. در صورت بروز عوارض جدی تزریق چربی حتما به پزشک مراجعه کنید.

کلینیک زیبایی آنیل، با محیطی استریل شده و پزشکان متخصص، سابقه درخشان در زمنیه ارائه خدمات زیبایی مانند تزریق چربی، بوتاکس، ژل و فیلر میتواند تجربه لذتبخشی از خدمات زیبایی برایتان رقم بزند.

قسمت های مناسب برای برداشت چربی کدام است ؟

معمولا از چربی های مناطقی استفاده می شود که با رژیم غذایی حجم آنها کم نمی شود. مانند قسمت های خارجی ران و باسن .قسمت هایی که بیشتر استفاده می شود مانند پهلو ، ران ، چربی زیر شکم و غیره می باشد .

آیا درد تزریق چربی زیاد است؟

در هنگام تزریق چربی درد و سوزش اندکی ممکن است احساس شود . شدت این درد به محل تزریق چربی بستگی دارد به طور کلی تزریق در قسمت هایی چون باسن و سینه درد بیشتری نسبت به تزریق در صورت دارد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 4

هنوز رای ثبت نشده است.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *