ماساژ درمانی چیست؟ فواید ماساژ درمانی + انواع روش ها

ماساژ درمانی و فواید آن
دسته‌بندی مجله زیبایی
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۴۰۲
5
(2)

این روزها به لطف تبلیغات گسترده، بازار ماساژ درمانی بیش از پیش داغ شده است. با این حساب شاید این سوال برای شما هم ایجاد شده باشد که ماساژ درمانی چیست و چه فوایدی به همراه دارد؟ در اصل ماساژ درمانی یکی از بهترین روش‌های بهبود درد عضلات و مفاصل است که انواع مختلفی دارد. در این مطلب نحوه ماساژ بدن را ذکر کرده و انواع ماساژ را بررسی می‌کنیم. سپس فواید و عوارض ماساژ را شرح می‌دهیم. چنانچه قصد دارید صفر تا صد ماساژ درمانی را بشناسید؛ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

❤️ مشاهده هزینه و تعرفه ماساژ درمانی در کلینیک زیبایی آنیل ❤️

ماساژ درمانی چیست؟

ماساژ درمانی یک فرآیند بالینی و درمانی محسوب می‌شود که با استفاده از آن عضلات، مفاصل، تاندون‌ها و… مالش داده می‌شوند. امروزه ماساژ دادن بدن با استفاده از دو روش انجام می‌شود. در روش اول با استفاده از دستگاه‌های ماساژ، بدن ماساژ داده می‌شود. در روش دوم نیز ماساژور حرفه‌ای بدن را ماساژ خواهد داد. هر یک از این دو روش، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. با این وجود بهتر است دریافت خدمات ماساژ از یک ماساژور مجرب را در اولویت قرار گیرد.

ماساژ درمانی

انواع ماساژ درمانی

در گذشته فرآیند ماساژ دادن بدن متفاوت‌تر از امروز بود. با این حساب ماساژ بدن تنوع زیادی نداشت. امروزه ماساژ درمانی به چند بخش مهم تقسیم می‌شود و انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

ماساژ سوئدی

ماساژ سوئدی یکی از شناخته شده‌ترین ماساژهایی است که برای انجام آن از روغن‌های گیاهی و ارگانیک استفاده می‌شود. در واقع این ماساژ به عنوان یک روش درمانی سنتی و قدیمی پذیرفته شده است که در جهت افزایش انعطاف عضلات و کاهش تنش مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدت زمان انجام این ماساژ بین 30 الی 60 دقیقه است.

ماساژ سوئدی

ماساژ آروماتراپی

یکی دیگر از انواع روش‌های ماساژ درمانی، استفاده از ماساژ آروماتراپی است. در اصل با استفاده از این ماساژ، فشار زیادی به بدن وارد نخواهد شد. با این حساب این روش برای کاهش استرس یا بهبود اختلال افسردگی کاربرد خواهد داشت. در این روش نیز از روغن‌های اسانسی استفاده می‌شود که تسکین درد عضلات را در پی خواهد داشت.

ماساژ شیاتسو

یکی از بهترین ماساژهای ژاپنی که برای کاهش درد و فشار مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ماساژ شیاتسو است که افزایش آرامش، درمان سردرد و کاهش استرس و نگرانی را به دنبال خواهد داشت. با استفاده از این ماساژ بخش‌های خاصی از بدن مالش داده می‌شوند. بنابراین، برای انجام این ماساژ نیازی به تعویض لباس نخواهد بود.

ماساژ بافت عمیق

ماساژ بافت عمیق به عنوان یک زیر مجموعه از ماساژ سوئدی شناخته شده می‌شود که در درمان مشکلات و آسیب‌های عضلانی کاربرد خواهد داشت. به بیانی ساده با استفاده از ماساژ بافت عمیق می‌توان در طی 60 الی 90 دقیقه، فشار وارد شده به بافت‌های بدن را کاهش داده و به کاهش استرس کمک کرد.

ماساژ بافت عمیق

ماساژ رفلکسولوژی

به طور متوسط برای انجام ماساژ رفلکسولوژی به 30 الی 60 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. در این ماساژ، دست، پا و گوش توسط ماساژور لمس خواهند شد. با این حساب اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که نسبت به لمس شدن بیشتر بخش‌های بدن حساسیت به خرج می‌دهید؛ می‌توانید از این ماساژ استفاده کنید.

ماساژ سنگ داغ

ماساژ سنگ داغ یکی از ماساژهایی است که تفاوت چندانی با ماساژ سوئدی ندارد. با این وجود برای انجام این ماساژ از سنگ استفاده می‌شود. به بیانی دیگر ماساژور با استفاده از سنگ‌‌های گرم و مخصوص برخی از قسمت‌های بدن را ماساژ می‌دهد. با این حساب این ماساژ می‌تواند برای کاهش درد یا بهبود جریان خون، تاثیرات مثبت داشته باشد.

ماساژ سنگ داغ

ماساژ ورزشی

ماساژ ورزشی یکی از ماساژهایی است که به افراد فعال و ورزشکار توصیه می‌شود. بیشتر اوقات ورزشکاران در طول تمرین دچار آسیب می‌شوند. این ماساژ می‌تواند آسیب‌های ناشی از تمرین یا مسابقات را به حداقل برساند. با این تفاسیر به عنوان یک روش درمانی تکمیلی قابل استفاده خواهد بود.

ماساژ ورزشی

ماساژ تایلندی

ماساژ تایلندی یکی از ماساژهای پرکاربرد و معروف است که برای بهبود جریان خون یا افزایش انرژی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این نوع ماساژ، کل بدن تحت تاثیر قرار می‌گیرد. با این حساب ماساژ تایلندی می‌تواند با استفاده از کف دست و نیروی انگشتان انجام شود. مدت زمان انجام این ماساژ نیز بین 60 تا 90 دقیقه خواهد بود.

ماساژ نقطه‌ای

به نوعی از ماساژ که برای قسمت‌های خاص بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد، ماساژ نقطه‌ای گفته می‌شود. در اصل این ماساژ برای درمان برخی از مشکلات و بیماری‌های عضلانی کاربرد خواهد داشت. با استفاده از ماساژ نقطه‌ای، فشار قوی به بافت‌های بدن وارد خواهد شد. با این حساب این نوع ماساژ تاثیر قابل توجهی روی عضلات خواهد داشت.

ماساژ نقطه ای

ماساژ پریناتال

یکی از بهترین ماساژهای مخصوص خانم‌ها، ماساژ پریناتال است که برای دوران بارداری گزینه بسیار خوبی محسوب می‌شود. این ماساژ این قابلیت را خواهد داشت که موجب تسهیل کشش عضلات و تسکین درد شود. علاوه بر این یکی دیگر از مهم‌ترین مزیت‌های ماساژ پریناتال، کاهش استرس در دوران بارداری است.

ماساژ پریناتال

فواید ماساژ درمانی چیست؟

با یک بررسی مختصر می‌توان متوجه شد که ماساژ درمانی به عنوان یک شیوه درمانی تکمیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد که تاثیرات شگرفی را به دنبال خواهد داشت. اصلی‌ترین فواید ماساژ دادن بدن عبارتند از:

  1. افزایش انعطاف عضله
  2. افزایش جریان خون در عضلات
  3. بهبود عملکرد عضلات و ماهچیه‌ها
  4. کاهش درد عضلانی و افزایش انرژی
  5. کمک به کنترل استرس و افزایش آرامش
  6. افزایش قدرت سیستم ایمنی و دفاعی بدن

فواید ماساژ درمانی

ماساژ درمانی برای مفاصل

یکی از بهترین روش‌های بهبود درد مفاصل، استفاده از ماساژ درمانی است. در اصل با استفاده از ماساژ، آسیب بسیاری از بیماری‌ها کمتر خواهد شد. علاوه بر این ماساژ درمانی مفاصل می‌تواند به بهبود التهاب تاندون‌ها، اسپاسم عضلانی، درمان کشیدگی رباط‌، اصلاح انحراف ستون فقرات و.. کمک شایانی کند.

ماساژ درمانی برای درد سیاتیک

یکی دیگر از مهم‌ترین فواید ماساژ درمانی، بهبود درد سیاتیک است. سیاتیک در دسته بیماری‌هایی قرار می‌گیرد که قسمت انتهایی بدن را درگیر می‌کند. با این حساب با استفاده از ماساژ می‌توان، تنش‌های عضلانی را درمان کرد. به علاوه، ماساژ دادن پشت زانو، ناحیه لگن و پشت باسن می‌تواند در کاهش درد تاثیر بسزایی داشته باشد.

ماساژ درمانی برای درد سیاتیک

ماساژ درمانی برای گرفتگی عضلات

بسیاری اوقات گرفتگی عضلات می‌تواند دردناک باشد. بنابراین، ماساژ درمانی می‌تواند به رفع گرفتگی عضله‌ها کمک فراوانی کند. افرادی که فعالیت‌های سنگین انجام می‌دهند یا بیشتر اوقات دچار کوفتگی هستند؛ می‌توانند از ماساژ استفاده کنند. علاوه بر این، سریع‌ترین راه برای درمان گرفتگی عضلات نیز، استفاده از ماساژ درمانی است.

ماساژ درمانی برای افسردگی

یکی از بهترین روش‌های بهبود افسردگی، استفاده کردن از ماساژ درمانی است. در اصل ماساژ دادن بدن این فرصت را در اختیار شما قرار خواهد داد تا در کنار دفع سموم، آرامش خاطر پیدا کنید. این در حالی است که با ماساژ دادن بخش‌هایی از بدن، ترشح هورمین‌هایی مانند سروتونین و دوپامین نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

ماساژ درمانی برای افسردگی

ماساژ درمانی جهت لاغری

در طی یک دهه گذشته روش‌های زیادی برای لاغری مورد استفاده قرار گرفته‌اند. با این وجود یکی از بهترین روش‌های کاهش وزن، استفاده از ماساژ درمانی خواهد بود. با ماساژ دادن بدن، سرعت هضم غذا افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر این ماساژ می‌تواند خروج مواد زائد بدن و کاهش وزن را نیز به دنبال داشته باشد.

ماساژ درمانی برای دیسک کمر

یکی از رایج‌ترین مشکلات مربوط به ستون فقرات، دیسک کمر است که سالانه افراد زیادی را درگیر می‌کند. یکی از بهترین روش‌های تکمیلی برای درمان دیسک کمر، استفاده از ماساژ درمانی است. در اصل با استفاده از ماساژ سوئدی یا ماساژهای مناسب و شناخته شده می‌توان، موجب تسریع روند بهبودی یا کاهش درد کمر شد.

ماساژ درمانی برای سرفه

اگر برای درمان سرفه، ماساژ درمانی را انتخاب کرده‌اید؛ باید به شما بگوییم که راه را درست آمده‌اید. در واقع ماساژ دادن گلو یکی از روش‌هایی محسوب می‌شود که برای بهبود سرفه یا گلودرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حساب با انجام ماساژ توسط فرد متبحر، می‌توان کمک زیادی به بهبود سرفه کرد.

ماساژ درمانی برای سرفه

عوارض ماساژ درمانی چیست؟

برخلاف تصور عموم مردم، ماساژ درمانی می‌تواند عوارض کوتاه مدت و خفیفی را نیز به دنبال داشته باشد. با این حساب علی‌رغم مزایای مهم و مفید ماساژ دادن، مهم‌ترین عوارض ماساژ درمانی عبارتند از:

  • ایجاد حالت تهوع: ماساژ دادن بدن می‌تواند موجب ایجاد حالت تهوع شود. در واقع با استفاده از ماساژ درمانی، بخشی از سموم بدن خارج می‌شوند. با این حساب جای تعجب نخواهد بود که در کوتاه مدت فرد دچار حالت تهوع شود.
  • التهاب یا درد: گاهی اوقات فشار وارد شده به عضلات ممکن است باعث بروز التهاب یا درد در بخش‌هایی از بدن شود. با این وجود این حس موقتی خواهد بود و پس از گذشت چند ساعت یا چند روز برطرف خواهد شد.
  • قرمزی پوست: فشار وارد شده به عضلات می‌تواند پوست را قرمز کند. با این حساب افرادی که پوست حساس دارند؛ قرمز شدن پوست را بیش از دیگران تجربه خواهند کرد.
  • ایجاد حس خواب‌آلودگی: با انجام ماساژ درمانی، گردش خون در فرد بهتر خواهد شد. با این تفاسیر ممکن است فرد به صورت موقت دچار حس خواب‌آلودگی شود.
  • تشدید آسیب یا سردرد: ماساژ دادن نواحی دارای کبودی یا زخم می‌تواند آسیب را تشدید کند. علاوه بر این گاهی اوقات ماساژ دادن بدن می‌تواند موجب ایجاد سردرد شود.

عوارض ماساژ درمانی

سخن پایانی و سوالات متداول در مورد ماساژ

در طی سال‌های اخیر، ماساژ درمانی محبوبیت زیادی را در بین مردم کسب کرده است؛ چرا که ماساژ دادن بخش‌های مختلف بدن می‌تواند فواید قابل توجهی را برای فرد به همراه داشته باشد. در حال حاضر مراکز زیادی وجود دارند که به صورت تخصصی خدمات ماساژ را ارائه می‌دهند. با این حساب باید در انتخاب یک مرکز ماساژ معتبر، دقت و اهتمام کافی را به خرج داد. کلینیک زیبایی آنیل به عنوان بهترین مرکز ماساژ درمانی تهران آماده خدمت رسانی به شماست.

فواید ماساژ درمانی چیست؟

کاهش استرس و دردهای عضلانی، بهبود فشار خون و کیفیت خواب ، رفع گرفتگی عضلات بدن، کنترل درد دیسک کمر، سیاتیک و آرتروز و کاهش سردردهای میگرنی از مهم ترین فواید ماساژ است.

فواید ماساژ برای رفع سرفه چیست؟

ماساژ دادن گلو یکی از روش‌هایی محسوب می‌شود که برای بهبود سرفه یا گلودرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 2

هنوز رای ثبت نشده است.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات
2 دیدگاه در "ماساژ درمانی چیست؟ فواید ماساژ درمانی + انواع روش ها"
ستاره گفت:

من شنیدم درمان سرفه با ماساژ کف پا امکان پذیره. این حرف درسته؟ پدر من خیلی سرفه میکنه میخواستن بدونم اگه اینجوری درست میشه براش انجام بدیم.

کلینیک آنیل گفت:

ماساژ کف پا میتونه به تقویت عملکر ریه ها و بهبود تنفس کمک کند. ولی لینکه با اینکار به صورت قطعی درمان بشن نمیتوان تضمینی گفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *