مراقبت های بعد از برداشتن خال

مراقبت های بعد از برداشتن خال
دسته‌بندی جراحی
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۴۰۳
5
(1)

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که برای برداشتن خال تنها مراجعه به متخصص زیبایی و استفاده از تکنیک‌های پیشرفته کافی است؛ در حالی که مراقبت های بعد از برداشتن خال نقش مهمی در نتیجه‌بخش بودن این درمان دارد. با اینکه استفاده از فناوری‌های مدرن برای حذف خال عوارض کمتری خواهد داشت و سلول‌های حاشیه‌ای را به طور کامل ریشه‌کن می‌کند؛ ولی این موضوع اهمیت مراقبت‌ بعد از برداشتن خال را کمتر نخواهد کرد. با رعایت این‌گونه مراقبت‌ها، احتمال رشد مجدد خال و عفونت محل جراحی کاهش می‌یابد.

مدت زمان بهبودی پس از برداشتن خال به سن، ویژگی‌های جسمی، نوع پوست، نوع خال و… بستگی دارد و حدود چند هفته طول می‌کشد. در طی این زمان باید از محل زخم مراقبت کنید تا آثار آن به طور کامل از بین برود. مراقبت های بعد از برداشتن خال بسیار ساده بوده و تنها کافی است که چند نکته آسان را رعایت کنید.

مراقبت های بعد از برداشتن خال به چه صورت است؟

مراقبت ‌های بعد از برداشتن خال شامل نکاتی هستند که باید بعد از برداشتن خال برای جلوگیری از عوارض احتمالی رعایت شوند تا به نتایج رضایت‌بخشی که انتظار دارید دست یابید. بسته به نوع روش برداشتن خال، بخیه یا زخم کوچکی روی ناحیه تحت درمان ایجاد می‌شود و سپس جهت جلوگیری از آسیب یا عفونت به‌وسیله پانسمان حافظت خواهد شد. به‌طورکلی مراقبت‌ بعد از برداشتن خال به‌صورت زیر است:

  • بعد از برداشتن خال بهتر است که ناحیه تحت درمان را به مدت ۲ روز شست‌وشو ندهید و به طور مرتب کرم‌های تجویز شده را استفاده کنید.
  • به مدت ۴۸ ساعت بعد از حذف خال، از لوازم آرایشی استفاده نکنید.
  • بعد از برداشتن خال از تماس دست با محل خال خودداری کنید.
  • قرمزی محل خال طی ۱ تا ۴ ماه بعد از برداشتن خال از بین می‌رود. در صورت رفع‌نشدن آن می‌توانید با پمادهای مخصوص یا لیزر آن را رفع کنید.
  • تا یک ماه بعد از برداشتن خال بهتر است که از پمادهای لایه‌بردار استفاده نکنید.
  • برای مراقبت های بعد از برداشتن خال در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید و در صورت بیرون رفتن ضدآفتاب بزنید.

مراقبت های بعد از برداشتن خال به چه صورت است؟

مراقبت های بعد از برداشتن خال با سوزاندن

در روش برداشتن خال با سوزاندن از یک الکتروکوتر استفاده می‌شود. در این روش خال و سلول‌های حاشیه اطراف آن با استفاده از حرارت زیاد سوزانده خواهند شد. البته به دلیل عوارض برداشتن خال در گذشته ایجاد کرده است؛ امروزه جای خود را به روش‌های مدرن داده و دیگر از آن استفاده نمی‌شود.

برای درمان عفونت بعد از برداشتن خال با استفاده از این روش بهتر است از پماد آنتی‌بیوتیک و پانسمان مناسب استفاده کنید. پزشک در چنین شرایطی بهترین پماد را برای شما تجویز خواهد کرد. به‌طورکلی مراقبت‌ های بعد از برداشتن خال با سوزاندن مانند مراقبت ‌های بعد از برداشتن خال به‌صورت عمومی بوده و تفاوتی ندارد.

مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر

مراقبت ‌های بعد از برداشتن خال با لیزردرمانی به شرح زیر است:

  • پوست خود را در روز اول درمان لمس نکنید و روی ناحیه تحت درمان چیزی قرار ندهید. اجازه دهید تا دلمه شکل بگیرد و به‌صورت طبیعی از بین برود.
  • ۲۴ ساعت بعد از درمان از تماس آب با محل زخم جلوگیری کنید.
  • به مدت ۲ روز بعد از لیزردرمانی خال، از کرم‌های لایه‌بردار مثل هیدروکینون استفاده نکنید.
  • تمامی کرم‌های ترمیم‌کننده بعد از لیزر برای پوست مناسب نیستند، مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده باشند.
  • از قرارگرفتن در معرض نور خورشید بپرهیزید و برای حفاظت از پوست در برابر نور خورشید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • ۵ روز بعد از انجام لیزر، زخم ایجاد شده کنده خواهد شد و روند بهبودی آغاز می‌شود. در این مدت طبق دستور پزشک تا زمان بهبودی، از محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید.

مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر و سوراندن

مراقبت های بعد از برداشتن خال با روش RF

در این روش با استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا، بافت یا ضایعه پوستی را از بین می‌برند. از جمله مراقبت های بعد از برداشتن خال با RF به شرح زیر است:

  • بعد از عمل خال، روی ناحیه جراحی چسب‌زخم قرار می‌دهند که باید به مدت ۳ الی ۵ روز روی زخم بماند. بعد از گذشت این مدت پانسمان را بردارید و از خشک‌شدن زخم جلوگیری کنید.
  • به‌منظور بهبودی سریع‌تر جای زخم، طبق تجویز پزشک از کرم‌های ترمیم‌کننده مانند سیکاموزا و آنتی‌بیوتیک‌های موضعی بهره ببرید.
  • جهت جلوگیری از آسیب جای خال و ایجاد لک به مدت یک هفته از قرارگرفتن در معرض نور خورشید بپرهیزید.
  • هنگام بیرون رفتن از منزل ابتدا از کرم‌های لایه‌بردار و سپس بعد از گذشت مدتی از ضدآفتاب استفاده کنید.

توصیه های مهم بعد از برداشتن خال

درصورتی‌که بعد از درمان با علائمی مثل تب، درد غیرمعمول، قرمزی، ترشح چرک، باز شدن مجدد زخم و ظاهرشدن مجدد خال روبرو شدید باید با پزشک خود تماس بگیرید. بعد از برداشتن خال پرهیز از برخی اقدامات می‌تواند تأثیر بسیار مثبتی در نتایج برداشتن خال و طول دوره نقاهت داشته باشد. از جمله مواردی که علاوه بر مراقبت های بعد از برداشتن خال باید از انجام آن اجتناب کنید عبارتند از:

  • پرهیز از اصلاح در محل برداشتن خال یا نزدیک آن
  • عدم استفاده از هرگونه محصولات پاک‌کننده پوست، پراکسید و سایر محرک‌ها
  • پرهیز از انجام فعالیت و ورزش‌های سنگین به مدت یک هفته
  • عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی و کافئین‌دار
  • سیگارنکشیدن
  • عدم مصرف آسپرین، ایبوپروفن و داروهای ضدانعقاد خون

توصیه های مهم بعد از برداشتن خال

چکیده مطلب مراقبت های بعد از برداشتن خال

بعد از برداشتن خال به ۲ تا ۳ هفته زمان نیاز است تا پوست بهبود یابد. برای بهبودی بیشتر تمیز نگه‌داشتن محل برداشتن خال و رعایت مراقبت های بعد از برداشتن خال ذکر شده در این مقاله بسیار اهمیت دارد. یکی از مراقبت های بعد از برداشتن خال عدم اسکراب، لایه‌برداری و اصلاح آن ناحیه است. در این دوره شما باید رژیم غذایی غنی از مواد مغذی داشته باشید و مقدار زیادی آب بنوشید.

اگر بعد از برداشتن خال احساس ناراحتی و درد داشتید برای مدیریت ناراحتی خود از مصرف آسپرین، ایبوپروفن و سایر داروهای ضدانعقاد خون دوری کنید؛ زیرا خونریزی و کبودی را افزایش می‌دهند. در مقابل می‌توانید به سراغ مصرف استامینوفن بروید که این‌گونه عارضه‌ها را ندارد‌. در صورت مشاهده علائمی مثل خونریزی مداوم، عفونت، تب و رشد مجدد خال پس از بهبودی باید با جراح خود تماس بگیرید.

بعد از برداشتن خال یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از ایجاد اسکار، جلوگیری از باز شدن مجدد زخم است. پرهیز از فعالیت‌های شدید، تمیز و هیدراته نگه‌داشتن محل زخم و خودداری از تماس دست با محل خال در این زمینه کمک بسیاری می‌کند.

بهترین روش برای برداشتن خال کدام است؟

در حال حاضر برای رفع خال‌های مادرزادی یا اکتسابی روش‌های مختلفی وجود دارد. بسیاری از مراکز درمانی و زیبایی پوست برای برداشتن خال از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای بهره می‌برند. انواع روش برداشتن خال شامل لیزر، جراحی، کرایوتراپی، برداشتن خال با پلاسما و RF است. لیزر به‌عنوان بهترین روش برداشتن خال گوشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دلیل ظاهر شدن مجدد خال و عود کردن خال‌ها پس از برداشتن خال چیست؟

در بعضی از مواقع خال پس از برداشتن نیز مجدد عود می‌کند. علت این عود کردن درصورتی‌که مرتبط با تجمع رنگدانه نباشد، به مراقبت ‌های بعد از برداشتن خال مربوط می‌شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 1

هنوز رای ثبت نشده است.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *