مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
بسیاری از افراد تصور میکنند که برای برداشتن خال تنها مراجعه به متخصص زیبایی و استفاده از تکنیکهای پیشرفته کافی است؛ در حالی که مراقبت های بعد از برداشتن خال نقش مهمی در نتیجهبخش بودن این درمان دارد. با اینکه استفاده از فناوریهای مدرن برای حذف خال عوارض کمتری خواهد داشت و سلولهای حاشیهای را به طور کامل ریشهکن میکند؛ ولی این موضوع اهمیت مراقبت بعد از برداشتن خال را کمتر نخواهد کرد. با رعایت اینگونه مراقبتها، احتمال رشد مجدد خال و عفونت محل جراحی کاهش مییابد.
مدت زمان بهبودی پس از برداشتن خال به سن، ویژگیهای جسمی، نوع پوست، نوع خال و… بستگی دارد و حدود چند هفته طول میکشد. در طی این زمان باید از محل زخم مراقبت کنید تا آثار آن به طور کامل از بین برود. مراقبت های بعد از برداشتن خال بسیار ساده بوده و تنها کافی است که چند نکته آسان را رعایت کنید.
مراقبت های بعد از برداشتن خال شامل نکاتی هستند که باید بعد از برداشتن خال برای جلوگیری از عوارض احتمالی رعایت شوند تا به نتایج رضایتبخشی که انتظار دارید دست یابید. بسته به نوع روش برداشتن خال، بخیه یا زخم کوچکی روی ناحیه تحت درمان ایجاد میشود و سپس جهت جلوگیری از آسیب یا عفونت بهوسیله پانسمان حافظت خواهد شد. بهطورکلی مراقبت بعد از برداشتن خال بهصورت زیر است:
در روش برداشتن خال با سوزاندن از یک الکتروکوتر استفاده میشود. در این روش خال و سلولهای حاشیه اطراف آن با استفاده از حرارت زیاد سوزانده خواهند شد. البته به دلیل عوارض برداشتن خال در گذشته ایجاد کرده است؛ امروزه جای خود را به روشهای مدرن داده و دیگر از آن استفاده نمیشود.
برای درمان عفونت بعد از برداشتن خال با استفاده از این روش بهتر است از پماد آنتیبیوتیک و پانسمان مناسب استفاده کنید. پزشک در چنین شرایطی بهترین پماد را برای شما تجویز خواهد کرد. بهطورکلی مراقبت های بعد از برداشتن خال با سوزاندن مانند مراقبت های بعد از برداشتن خال بهصورت عمومی بوده و تفاوتی ندارد.
مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزردرمانی به شرح زیر است:
در این روش با استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا، بافت یا ضایعه پوستی را از بین میبرند. از جمله مراقبت های بعد از برداشتن خال با RF به شرح زیر است:
درصورتیکه بعد از درمان با علائمی مثل تب، درد غیرمعمول، قرمزی، ترشح چرک، باز شدن مجدد زخم و ظاهرشدن مجدد خال روبرو شدید باید با پزشک خود تماس بگیرید. بعد از برداشتن خال پرهیز از برخی اقدامات میتواند تأثیر بسیار مثبتی در نتایج برداشتن خال و طول دوره نقاهت داشته باشد. از جمله مواردی که علاوه بر مراقبت های بعد از برداشتن خال باید از انجام آن اجتناب کنید عبارتند از:
بعد از برداشتن خال به ۲ تا ۳ هفته زمان نیاز است تا پوست بهبود یابد. برای بهبودی بیشتر تمیز نگهداشتن محل برداشتن خال و رعایت مراقبت های بعد از برداشتن خال ذکر شده در این مقاله بسیار اهمیت دارد. یکی از مراقبت های بعد از برداشتن خال عدم اسکراب، لایهبرداری و اصلاح آن ناحیه است. در این دوره شما باید رژیم غذایی غنی از مواد مغذی داشته باشید و مقدار زیادی آب بنوشید.
اگر بعد از برداشتن خال احساس ناراحتی و درد داشتید برای مدیریت ناراحتی خود از مصرف آسپرین، ایبوپروفن و سایر داروهای ضدانعقاد خون دوری کنید؛ زیرا خونریزی و کبودی را افزایش میدهند. در مقابل میتوانید به سراغ مصرف استامینوفن بروید که اینگونه عارضهها را ندارد. در صورت مشاهده علائمی مثل خونریزی مداوم، عفونت، تب و رشد مجدد خال پس از بهبودی باید با جراح خود تماس بگیرید.
بعد از برداشتن خال یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از ایجاد اسکار، جلوگیری از باز شدن مجدد زخم است. پرهیز از فعالیتهای شدید، تمیز و هیدراته نگهداشتن محل زخم و خودداری از تماس دست با محل خال در این زمینه کمک بسیاری میکند.
در حال حاضر برای رفع خالهای مادرزادی یا اکتسابی روشهای مختلفی وجود دارد. بسیاری از مراکز درمانی و زیبایی پوست برای برداشتن خال از تکنولوژیهای پیشرفتهای بهره میبرند. انواع روش برداشتن خال شامل لیزر، جراحی، کرایوتراپی، برداشتن خال با پلاسما و RF است. لیزر بهعنوان بهترین روش برداشتن خال گوشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
در بعضی از مواقع خال پس از برداشتن نیز مجدد عود میکند. علت این عود کردن درصورتیکه مرتبط با تجمع رنگدانه نباشد، به مراقبت های بعد از برداشتن خال مربوط میشود.
مدیرعامل کلینیک زیبایی آنیل، پزشک عمومی، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، دارای مدرک دوره زیبایی و کاسمتیک از کمپانی پرومو ایتالیا (از کشور ایتالیا)، دارای گواهینامه جهت انجام پروسیجرهای زیبایی، دارای 15 سال سابقه فعالیت حرفه ای در زمینه زیبایی، دارای مجوز پزشکی در تهران (شماره نظام پزشکی: 114723)، نماینده انحصاری کمپانی پرومو ایتالیا در ایران