میکرودرم چیست؟ مزایا، عوارض، مراقبت میکرودرم صورت

میکرودرم چیست
دسته‌بندی مجله زیبایی
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۲ اسفند ۱۴۰۱
5
(2)

داشتن پوست یکنواخت و سالم، آرزوی هر فردی به ویژه خانم ها است که برای رسیدن به این هدف، راهکارهای بسیاری وجود دارد و یکی از پرطرفدارترین آن ها، میکرودرم است. با بالا رفتن سن، پوست انسان دچار تغییراتی خواهد شد که مواردی مانند شل شدگی، فرورفتگی و لک های پوست، از این دسته از موارد هستند. با پیشرفت علم پزشکی، روش های زیادی برای رفع این ایرادات، جلوگیری از پیری زودرس پوست و جوانسازی پوست پدید آمده است که میکرودرم صورت، یکی از بهترین روش‌ها است.

در روش میکرودرم؛ طی چند جلسه، پوست لایه برداری می شود که این عمل جهت رفع کدری پوست، یکسان سازی بافت پوست، از بین بردن لکه ها و آکنه های پوستی مؤثر است و همچنین محصولات ضد پیری و کلاژن ساز، راحت تر در پوست نفوذ خواهند کرد. در ادامه با کلینیک آنیل، بهترین کلینیک جوانسازی پوست در تهران همراه ما باشید تا به بررسی هر آنچه که نیاز است درباره میکرودرم بدانید، بپردازیم.

میکرودرم چیست؟

میکرودرم یا پاکسازی پوست، روشی است که به وسیله یک دستگاه به نام میکرودرم آبریژن انجام می‌ شود. این دستگاه دارای یک کانال بلند با پوشش پلاستیکی است که بر روی پوست صورت کشیده می‌ شود.

این عمل، به وسیله دستگاه ابریژن، طی دو مرحله انجام می‌شود:

  1. کشش پوست یا ساکشن پوست که با فشار منفی ایجاد شده توسط دستگاه صورت می گیرد.
  2. پاشیدن پودر هیدروکسید آلومینیم بر سطح پوست.

در این روش درمانی، ذرات بسیار ریزی با فشار و سرعت بالا بر روی پوست صورت اسپری می‌شوند و به طور همزمان، این ذرات و پوسته‌های برداشته شده از صورت، توسط دستگاه مکنده، مکیده می‌ شوند. ذرات مورد استفاده در روش میکرودرم پوست می‌ توانند بسیار متفاوت باشند و شامل بلورها یا کریستال‌ های نمک آلومینیوم، بلورهای سدیم بیکربنات و حتی بلورهای سیدم کلراید یا نمک طعام می‌ شوند.
حرکت سریع دانه‌ های بلور که با فشار زیاد به پوست اسپری می‌ شوند، موجب کنده شدن پوسته‌ ها از لایه‌ خارجی پوست به نام اپیدرم می‌ شود.

مزایای میکرودرم

مزایای میکرودرم چیست؟

استفاده از این روش درمانی، مزایای متعددی دارد که برخی از مهم ترین آن ها به شرح زیر است:

  • برخلاف لیزر موهای زائد که معمولا در زمستان یا پاییز انجام می‌ شود، میکرودرم در همه فصل‌ ها قابل انجام است و ممنوعیت فصلی ندارد.
  • فرد معالج، بلافاصله بعد از انجام میکرودرم می‌ تواند به محل کار خود بازگشته و فعالیت روزانه خود را انجام دهد.
  • برخی از لیزرها بر روی پوست تیره قابل انجام نیست ولی میکرودرم را می‌ توان بر روی اکثر پوست‌ ها انجام داد.
  • در بیشتر روش های لیزری؛ التهاب، قرمزی و سوزش پوست بسیار زیاد بوده و شاید برای بسیاری از افراد غیرقابل تحمل باشد، درصورتیکه سوزش و قرمزی مربوط به میکرودرم، نسبت به لیزر بسیار کمتر و قابل‌ تحمل‌ تر است.
  • از این راهکار زیباسازی پوست، می‌ توان بصورت روشی ترکیبی با سایر روش‌ ها استفاده کرد و می‌توان همراه با آن، از سایر مواد نیز بصورت همزمان یا ترکیبی استفاده کرد.
  • با انجام این روش جوان‌سازی پوست، قابلیت جذب دارویی پوست به‌ شدت افزایش‌ یافته و تأثیر داروها چندین برابر می‌ شود که از این خاصیت می‌ توان برای درمان لک‌ صورت به‌ وسیله دارو استفاده نمود تا تأثیرپذیری و مدت‌ زمان استفاده از دارو را تحت تأثیر قرار داده و درمان را تسریع کند.

عوارض میکرودرم چیست؟

درمان با میکرودرم آبریژن معمولا بدون درد است و پوست را زیاد تحریک نمی‌کند؛ اما اغلب بیماران، بعد از انجام آن احساس می‌ کنند که پوستشان در حال کشیده شدن است و پوستشان قرمز می‌ شود که البته این حالت تنها تا یک یا دو ساعت بعد از میکرودرم‌ ادامه خواهد داشت. در برخی موارد خاص، ممکن است قرمزی پوست تا یک روز ادامه داشته باشد و پوست اطراف چشم که حساس‌ تر است، کمی ‌متورم شود که برای رهایی از این عارضه، شما می‌ توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.

در صورت انجام لایه‌ برداری‌ های عمیق‌ تر برای رفع چین و چروک یا جای زخم، ممکن است نقاط خونی ریزی، بر روی پوستف ایجاد شود و دوره ریکاوری بین سه تا چهار روز طول بکشد. احتمال بسیار کمی ‌وجود دارد که این عمل زیبایی، باعث بروز لکه‌ های پوستی شود که در این صورت نیز این لکه‌ ها بعد از یک ماه از بین خواهند رفت و احتمال به جا ماندن جای زخم نیز در این روش بسیار کم است.

مراقبت های بعد از میکرودرم

مراقبت های بعد از میکرودرم ابریژن

بعد از انجام میکرودرم، ممکن است که پوست کمی سوزش داشته و قرمز شود که باید از کرم‌ های تشخیصی پزشک که التهابات را کاهش می‌ دهند استفاده کرد. درصورتیکه میکرودرم عمیق انجام داده باشید، بهتر است که بعد از انجام دادن آن، زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید و حتما از ضدآفتاب یا کرم مخصوص پزشک استفاده نمائید.

توجه داشته باشید؛ درصورتیکه بعد از ۳۰ دقیقه سرخی پوست از بین نرفت، باید از کرم‌ های رفع کننده التهاب که معمولا اکسید زینک است، استفاده شود. البته پیشنهاد می‌ شود که برای رفع التهاب و نتیجه‌ گیری بهتر، از کرم‌ های مرطوب‌ کننده، ماسک‌ های ویتامینه و تقویت‌ کننده‌ ها استفاده شود؛ زیرا بعد از میکرودرم، اثرپذیری‌ این مواد چندین برابر خواهد شد. حتما به این نکته توجه داشته باشید که اگر از کرم های حاوی رتینول استفاده می‌ کنید، باید تا سه روز قبل و سه روز بعد از انجام میکرودرم، مصرف این داروها را قطع کنید.

مطالعه بیشتر: جوانسازی با پلکسر پلاس

تعداد جلسات میکرودرم آبریژن

برای انجام میکرودرم آبریژن شاید سوالات زیادی در ذهن شما ایجاد شده است که یکی از آنها این است که تعداد جلسات میکرودرم آبریژن چقدر است؟ همانطور که گفتیم، میکرودرم فرآیندی است که در آن سلول های پوستی شما برای ساخت کلاژن تحریک شده تا پیری پوست را به تعویق بیندازد. اینکه چند جلسه میکرودرم نیاز است، بسته به میزان و عمق مشکلات پوستی شما دارد.

به طور کلی اگر میکرودرم آبریژن در سنین پایین و با هدف درمان مشکلات خفیف و سطحی انجام شود، به احتمال بسیار زیاد در زودترین زمان ممکن به نتیجه بنشیند اما اگر در سنین بالا و برای رفع مشکلات قدیمی و عمیق پوست انجام شود، لازم است تا در تعداد جلسات بیشتری انجام شود.

اما به طور متوسط برای انجام میکرودرم آبریژن در هر کدام از نواحی بدن، به صورت میانگین، به تعداد جلسات زیر نیاز است:

  • برای از بین بردن لک‌های پوستی حداقل 2 جلسه الزامی است اما تعداد جلسات دقیق میکرودرم برای پوست توسط پزشک تعیین می‌شود.
  • برای از بین بردن چین و چروک، اگر عمق آنها کم باشد در 2 تا 4 جلسه از بین خواهند رفت اما برای چین چروک های عمیق‌تر تعداد جلسات بیشتر خواهد شد.
  • برای بستن منافذ پوست به صورت میانگین بین 2 تا 8 جلسه زمان نیاز است تا منافذ پوستی را به مرور تنگ‌تر کند اما باز بسته به وخامت، تعداد جلسات متفاوت است.
  • برای از بین بردن جای جوش ممکن است بعد از 2 جلسه مشکل حل شود و یا حتی ممکن است تا 6 ماه زمان نیاز باشد.

هر جلسه میکرودرم چقدر طول میکشد؟

اگر میکرودرم آبریژن توسط یک پزشک مراقبت از پوست دارای مجوز انجام ‌شود که دانش و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد، هر جلسه از آن از نیم ساعت تا یک ساعت طول می کشد.

انجام میکرودرم آبریژن در هر جلسه بدین صورت است که شما بر روی یک صندلی دراز کشیده یا می‌نشینید. متخصص مراقبت از پوست از یک دستگاه به اسپری کردن آرام ذرات پوست یا سمباده زدن لایه بیرونی آنها می‌پردازد. در پایان درمان نیز، یک مرطوب کننده و همچنین ضد آفتاب روی پوست شما قرار می‌گیرد.

میکرودرم به چه کسانی توصیه نمی شود؟

میکرودرم آبریژن روشی بسیار موثر برای درمان مشکلات پوستی است اما استفاده از آنها برای افراد زیر توصیه نمی شود مگر اینکه تا برطرف شدن مشکل خود، این کار را انجام ندهند.

  • افرادی که دچار تبخال هستند.
  • اگر در دو ماه گذشته، جراحی زیبایی پوست انجام داده‌اند.
  • کسانی که مشکلاتی مانند دیابت، زخم فعال یا عمیق دارند و در سیستم دفاعی بدن خود، دچار مشکل هستند.
  • زنانی که باردار هستند.
  • کسانی که قرص های ایزوترتینوئین خوراکی را مصرف می‌کنند.
  • کسانی که بیماری پسوریازیس دارند.
  • کسانی که تا ۷۲ ساعت قبل از جلسه میکرودرم، بوتاکس تزریق کرده‌اند.
  • کسانی که بیماری هایی مانند اگزما، رزاسه و سرطان پوست دست و پنجه نرم می‌کنند.

قبل از میکرودرم چه کارهایی باید انجام دهیم؟

درست است که میکرودرم آبریژن یکی از بروزترین روش های پاکسازی صورت است اما فرد زیباجو باید قبل از انجام آن، مراقبت هایی را انجام دهد تا این روش بر روی او موثر واقع شود که این موارد شامل:

  • حداقل 2 هفته قبل از انجام میکرودرم، از انجام هرگونه واکس های صورت، تزریق کلاژن و برنزه کرن خودداری کنید.
  • حداقل 4-3 روز قبل از میکرودرم، از مواد لایه بردار بر روی پوست صورت استفاده نکنید.
  • چه آقا هستید یا چه خانم، قبل از انجام میکرودرم حتما باید صورت خود را اصلاح کنید تا موهای اضافه صورتتان رفع شوند.

فرق میکرودرم ابریژن و میکرونیدلینگ چیست؟

از مهمترین تفاوت‌های میکرودرم و میکرونیدلینگ می‌توان به تاثیر و نتایج آن‌ها اشاره کرد. تاثیر میکرونیدلینگ تا چند هفته یا حتی چند ماه پس از درمان مشخص نمی‌شود که این طولانی شدن روند جوانسازی به دلیل زمان بردن رشد کلاژن است.

اما در روش میکرودرم پروسه جوانسازی پوست را با استفاده از سایش و لایه برداری انجام می‌دهند که این کار توسط سوزن‌های بسیار ریز انجام می‌شود. اما از مهم‌ترین تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ می‌توان به میزان نفوذ و عمق کار‌ آن‌ها اشاره کرد. هدف از انجام میکرودرم، برطرف کردن عارضه‌های سطحی پوست است اما هدف از میکرونیدلینگ، از بین بردن مشکلات پوستی عمیق است.

نتایج میکرودرم چقدر ماندگار است؟

متاسفانه روش میکرودرم آبریژن نیز همانند سایر روش های جوانسازی پوست دائمی نخواهند بود و علت این امر آن است که فرایند پیری هیچگاه متوقف نخواهد شد. البته نتایج بعضی از روش های جوانسازی مانند تزریق چربی می توانند تا چندین سال دوام داشته باشد. اما طبق تجریبات بدست آمده توسط مراکز زیبایی و نظرات زیباجویان، ماندگاری روش میکرودرم آبریژن می‌تواند بین ۳ تا ۶ ماه ماندگاری داشته باشد.

لازم به ذکر است که هر چه بیشتر از پوست خود مراقبت کنید، نتایج این روش می‌تواند ماندگاری بالاتری خواهد داشت. همچنین نیاز است که حتما در جلسات تمدید شرکت کنید تا رطوبت و پاکیزگی پوست بر روی پوست شما طولانی مدت باشد. لازم به ذکر است که استفاده از کرم‌های ضدآفتاب سبب افزایش ماندگاری نتایج میکرودرم آبریژن خواهد شد.

جمع بندی و سوالات میکرودرم

در پایان، توجه داشته باشید که برای دستیابی به بهترین نتایج ممکن در پاکسازی پوست و رفع محل جوش های بزرگ به روش میکرودرم، لازم است که نکات مربوط به مراقبت‌ های پس از درمان، توسط بیمار به دقت دنبال شود که شامل تمیز و مرطوب نگه داشتن پوست است. توصیه می شود که از قرارگیری پوست در معرض نور خورشید خودداری شود و بلافاصله پس از درمان، به پوست کرم زده شود تا امکان درمان و بهبود سریع آن فراهم گردد. بیمارانی که مطلقا نمی‌‌توانند از قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید دوری کنند، لازم است از کرم ضد آفتاب با سطح SPF  30 یا بالاتر استفاده کنند.

در طول دوره ریکاوری، بیماران معمولا با بهبود سریع در وضعیت پوست خود مواجه می‌شوند، اما دستیابی به نتایج بهینه و نهایی تا زمانی که تمام جلسات درمان پیشنهادی کامل نشود، امکان پذیر نخواهد بود.

آیا میکرودرم عوارض دارد؟

به دلیل اینکه این روش پاکسازی پوست، بدون درد و روشی غیرتهاجمی است، عوارض خاصی ندارد. تنها ممکن است بعد از آن، صورت به مدت 1 ساعت تا 1 روز کمی قرمز شود.

آیا میکرودرم محدودیت سنی دارد؟

خیر؛ میکرودرم محدودیت سنی ندارد و پس از ایجاد چین و چروک روی صورت، می‌توان اقدام به این کار کرد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 2

هنوز رای ثبت نشده است.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات
2 دیدگاه در "میکرودرم چیست؟ مزایا، عوارض، مراقبت میکرودرم صورت"
مهسا گفت:

آیا میکرودرم درد دارد؟

آنیل گفت:

خیر؛ در میکرودرم فرد هیچگونه دردی احساس نمی‌کند؛ زیرا در این روش معمولا روی پوست کریستال‌های آلومینیوم اکسید به آرامی مالیده می‌شود تا فرد احساس درد نکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *