چهار روش برداشتن خال لبه پلک چیست؟

برداشتن خال لبه پلک
دسته‌بندی جراحی
نویسنده دکتر امیر آذری فر
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۶ مرداد ۱۴۰۳
5
(2)

خال‌های بدن، از سلول‌هایی ساخته می‌شوند که ملانوسیت نام دارند. ملانوسیت‌ها یا رنگ‌دانه‌ها در تمام قسمت‌های بدن بصورت یک‌دست پخش هستند؛ اما بعضی مواقع به دلایل مختلفی این سلول‌ها در کنار هم جمع شده و نقاط توده‌ای شکلی به نام خال‌ را تشکیل می‌دهند. خال لبه پلک و خال زیر چشم از جمله این خال‌ها می‌باشند که بطور معمول، خطری برای سلامت انسان ندارند اما ممکن است وجود این خال‌ها باعث افت زیبایی و کاهش اعتماد به نفس افراد ‌شود. به همین دلیل است که اغلب افراد تصمیم می‌گیرند تا با برداشتن خال لبه پلک و برداشتن خال زیر چشم، تولدی دوباره برای زیبایی صورت و اعتماد به نفس ازدست رفته‌شان رقم بزنند. 

البته که برداشتن خال لبه پلک و یا خال زیر چشم، همیشه برای بازگشت زیبایی چهره نیست؛ برخی مواقع وجود این زائده‌های گوشتی، مانع دید طبیعی افراد و ایجاد مشکلاتی در بینایی آن‌ها می‌‌شود که حتما لازم است تا این عارضه درمان شود و بینایی بهبود یابد. در ادامه این مطلب از کلینیک زیبایی آنیل همراه ما باشید تا به بررسی علل خال زیر چشم، بهترین روش درمان خال لبه پلک و هر آنچه نیاز است تا درباره این عارضه‌ها بدانید؛ بپردازیم.

خال روی پلک

علت خال زیر چشم چیست؟

همچنانکه می‌دانیم، سلول‌های ملانوسیت در تمام پوست بدن وجود دارند؛ ولی برخی مواقع تعدادی از آن‌ها بیش از روال طبیعی تکثیر پیدا می‌کنند و با تجمع در کنارهم، باعث تشکیل خال زیر چشم و انواع دیگر خال‌ها می‌شوند. اگرچه که عوامل مختلفی باعث تشکیل خال زیر چشم می‌شوند، اما مهم‌ترین علت خال زیر چشم می‌تواند مربوط به مواردی همچون: زمینه‌ ژنتیکی و سابقه خانوادگی، عوامل محیطی، هورمون‌های جنسی بخصوص استروژن و پروژسترون، بالا رفتن سن، اختلالات هورمونی در بدن، نور خورشید، بارداری، افزایش وزن و یا درگیری با بیماری دیابت و سرطان پوست باشد.

انواع خال چشمی

خال چشمی بسته به علت ایجاد، محل آن و همچنین نحوه شکل گرفتن، دارای انواع مختلفی است که در ادامه هرکدام از انواع خال چشمی را بررسی خواهیم کرد که عبارتند از:

  • خال چشم مادرزادی

افرادی که به شکل مادرزادی به خال چشم مبتلا می‌شوند، معمولا از بدو تولد و شروع زندگی؛ این خال‌ها را در چشم خود دارند. البته ممکن است که این خال در سال‌های اول زندگی قابل رویت نباشد، ولی با گذشت زمان و با شکل‌گیری بهتر اعضای بدن؛ کم کم نمایان می‌شود. قابل ذکر است که خال چشم مادرزادی می‌تواند یکی از خطرناک‌ترین خال‌های چشمی باشد، زیرا درصد تبدیل آن به سرطان بیشتر از سایر انواع خال ها است و همچنین امکان آسیب زدن به بینایی درصورت درگیرشدن چشم با آن، فراوان است.

  • خال چشم اکتسابی

خال چشم اکتسابی همانگونه که از نام آن پیداست، ریشه در وراثت ژنتیکی و سابقه خانوادگی افراد دارد. البته این خال در برخی از مواقع نیز می‌تواند حاصل عوامل محیطی باشد. توجه داشته باشید که ایجاد خال چشم اکتسابی ممکن است که از همان روزهای بدو تولد و یا با گذشت زمان، افراد مستعد به آن را درگیر خود کند؛ اما اینگونه نیست که اگر فردی در خانواده شما درگیر این عارضه هست، شما هم لزوما به آن مبتلا شوید. 

  • خال چشم ملتحمه

خال چشم ملتحمه معمولا در قسمت سفیدی چشم فرد ظاهر می‌شود. این خال‌ در اغلب مواقع از همان زمان کودکی، چشم را درگیر می‌کند. جالب است بدانید که بیش از 50% خال‌های چشمی از نوع خال ملتحمه است. خال‌ چشم ملتحمه مانند سایر خال‌های چشمی، درطول زمان به‌ویژه در دوران بلوغ و یا هنگام بارداری ممکن است که دچار تغییراتی در رنگ شوند. دقت داشته باشید که برخی مواقع تیره‌تر شدن رنگ این خال‌ ممکن است که با رشد و توسعه خال، اشتباه گرفته شود؛ پس بهتر است که درصورت مشاهده هرگونه تغییری در رنگ و اندازه این خال، جهت برطرف شدن نگرانی‌های خود به چشم پزشک مراجعه نمائید.

  • خال عنبیه

خال عنبیه همانگونه که از اسم آن پیداست، در عنبیه یا قسمت رنگی چشم دیده می‌شود. امکان ایجاد این خال در افرادی که بیش‌ازحد در معرض اشعه‌ خورشید قرار دارند، بیشتر است. خال‌های ‌عنبیه معمولاً هیچ خطری برای چشم و بینایی فرد ندارد، اما با این حال لازم است که جدی گرفته شوند.

  • خال چشم کوروئیدی

خال چشم کوروئیدی بر اثر تجمع ملانوسیت‌های خوش‌خیمی که در پشت چشم جای می‌گیرند، به وجود می‌آید. معمولا اکثر خال‌های چشم کوروئیدی، کم خطر هستند و نیازی به درمان ندارند. اگر این خال بیش‌ازحد بزرگ شود، تغییر رنگ داشته باشد و یا ایجاد آن همراه با علائم نامطلوب دیگری همچون درد باشد؛ بهتر است با چشم‌پزشک مشورت کنید تا بررسی دقیق‌تری انجام دهد و پس از تشخیص نهایی، درمان مناسبی را درنظر بگیرد.

خال زیر چشم

عوارض خال لبه پلک چیست؟

درگیر شدن با عارضه خال لبه پلک ممکن است باعث بروز عوارض مختلفی چه از نظر زیبایی و چه از نظر سلامت بینایی برای فرد شود. برخی از مهم‌ترین عوارض خال لبه پلک، عبارتند از:

  • تغییر جهت مژه‌های چشم
  • اختلال در بینایی افراد
  • مسدود شدن مجرای اشکی 
  • مشکلات زیبایی پلک

با توجه به موارد ذکر شده، در صورتی که عوارض خال لبه پلک تشدید شود؛ توصیه می‌گردد که حتما با مراجعه به پزشک متخصص نسبت به برداشتن خال لبه پلک اقدام شود.

بهترین روش درمان خال لبه پلک

همین ابتدا باید بدانید که اگر درگیر زائده‌ای گوشتی در لبه پلک خود هستید، اصلا جای نگرانی نیست؛ چراکه برداشتن خال لبه پلک به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که بهترین روش‌ درمان خال لبه پلک شامل موارد زیر است: 

  • لیزر خال لبه پلک

درصورتیکه خال‌ لبه پلک، سطحی و غیرگوشتی باشد؛ برای ازبین بردن آن از دستگاه لیزر مخصوص این کار استفاده می‌شود. لیزر خال لبه پلک، مقداری زمان‌بر است؛ اما برای برداشتن خال لبه پلک، روشی بسیار مطلوب و موثر بشمار می‌رود. توصیه می‌شود که برای لیزر خال لبه پلک، حتما به کلینیک‌های معتبر مراجعه کنید.

  • سوزاندن خال برای برداشتن خال لبه پلک

برداشتن خال لبه پلک از طریق سوزاندن، توسط جریان برق و اتصال جریان الکتریکی انجام می‌شود. در این روش، برای سوزاندن خال از دستگاه‌های مخصوصی استفاده می‌شود که فاقد هرگونه عوارض جانبی می‌باشند. درنظر داشته باشید که از روش سوزاندن خال، معمولا برای از بین بردن خال‌های کوچک و سطحی استفاده می‌شود.

  • جراحی برداشتن خال زیر چشم

درصورتیکه خال‌ها عمق زیادی داشته باشند و توسط لیزر امکان از بین بردن آن‌ها وجود نداشته باشد، از جراحی برای برداشتن خال زیر چشم استفاده می‌شود و بیشتر جراحان این روش را برای از بین بردن خال‌ زیر چشم، یک درمان قطعی می‌دانند. در این روش، ابتدا نقطه مورد نظر بیمار توسط آمپول بی‌حسی موضعی، بی‌حس شده و سپس ناحیه‌ای که خال بر روی آن قرار دارد شکافته می‌شود و خال روی آن برداشته و نهایتا بخیه زده می‌شود. قابل ذکر است که برداشتن خال‌ زیر چشم از طریق جراحی، به دلیل حساسیت آن از اهمیت زیادی برخوردار است و حتما باید توسط یک پزشک متخصص ماهر انجام شود.

  • روش کرایوتراپی برای برداشتن خال زیر چشم

چنانچه خال‌ زیر چشم بی‌خطر باشد و ریشه‌ آن عمق کمی داشته باشد، از روش کرایوتراپی برای برداشتن آن استفاده خواهد شد. در روش کرایوتراپی از سرمای بسیار زیاد برای منجمد کردن خال به مدت 2 الی 3 دقیقه استفاده می‌شود که سبب افتادن خال زیر چشم بعد از چند روز خواهد شد.

روش های برداشتن خال دور پلک

مطلب پیشنهادی: برداشتن خال در منزل بدون درد را بخوانید.

هزینه برداشتن خال چشم چقدر است؟

هزینه برداشتن خال چشم به عوامل متعددی بستگی دارد که می‌توان به نوع خال چشم، محل قرارگیری آن، روش برداشتن خال زیر چشم و پزشک متخصصی که برای انجام این کار به او مراجعه می‌کنید، اشاره کرد. توصیه ما این است که برای اطلاع از هزینه برداشتن خال چشم، با پزشک مدنظرتان مشورت کنید تا با معاینه و بررسی، هزینه برداشتن خال زیر چشم را بصورت دقیق محاسبه و به شما اعلام کند.

جمع بندی و سوالات خال لبه پلک

برداشتن خال لبه پلک و برداشتن خال زیر چشم که تاثیر زیادی بر زیبایی و در برخی مواقع بر بینایی فرد دارد، مستلزم آگاهی از دلایل و علائم ایجاد این خال‌ها و روش‌های درمانی  برداشتن آن‌ها است. اگرچه وجود این خال‌ها اثر زیادی بر سلامتی ندارند، اما در صورتی که وجود این خال‌ها موجب اختلال در دید و ایجاد ناراحتی شود؛ می‌توانید برای درمان آن از طریق روش‌هایی کاملا ایمن اقدام کنید. لازم به ذکر است، که انجام هر یک از روش‌های درمانی برداشتن خال لبه پلک و برداشتن خال زیر چشم، بایستی زیر نظر پزشک ماهر و متخصص و در کلینیک تخصصی آنیل انجام شود.

آیا خال لبه پلک خطرناک است؟

خال‌ لبه پلک که بصورت یک زائده‌ گوشتی کوچک است، معمولا برای سلامتی انسان خطری ندارد؛ اما اگر موجب اختلال در دید شما شود، حتما بایستی تحت درمان قرار گیرد.

چه زمان باید برای خال زیر چشم به پزشک مراجعه کرد؟

بیشتر خال‌های زیر چشم خوش‌خیم هستند، اما درصورت مشاهده تغییراتی همچون برجسته‌تر شدن خال زیر چشم، تغییر رنگ و اندازه و همچنین خونریزی آن باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای 5 / 5. تعداد رای: 2

هنوز رای ثبت نشده است.

تخفیفات آنیل
contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *