لیزر موهای زائد یکی از بهترین روشها برای حذف دائمی بیش از 97 درصد موهای زائد بدن است. این روش که جایگزین بسیار مناسبی برای روش هایی چون استفاده از تیغ و ژیلت، اپیلاسیون و استفاده از کرمها و پودرهای موبر است، در چند سال گذشته مورد استقبال اکثر مردان و خانمها قرار گرفته است. در ذهن اکثر افرادی که برای استفاده از لیزر موهای زائد هنوز اقدام نکردند، این سوال وجود دارد که عوارض لیزر موهای زائد چیست؟ در ادامه این مطلب از کلینیک زیبایی آنیل به بررسی عوارض لیزر موهای زائد میپردازیم.
لیزر موهای زائد و عوارض آن
به طور کلی لیزر موهای زائد عوارضی ندارد مگر اینکه توسط دستگاه نامناسب و اوپراتور کار نابلد، لیزر موهای زائد انجام پذیرد. لیزر پرتو نوری است که توسط دستگاه در یک نقطه متمرکز میشود. دستگاه لیزر موهای زائد به این صورت عمل میکند که پرتو نور را به محلی که میخواهیم، میتاباند و فولیکول های مو توسط حرارت لیزر از بین میروند. چون لیزر به صورت سطحی بر روی پوست تابیده میشود؛ قدرت آن در حدی نیست که داخل لایه های عمیق پوست شود.
پس اگر بعد از لیزر، آثاری از عوارض لیزر موهای زائد بر روی پوست مشاهده کردیم، کمی صبر میکنیم. ممکن است این عوارض مثل مخملی شدن پوست بعد از لیزر، فقط نشانه ای از اثربخشی مناسب لیزر موهای زائد باشد و عارضه محسوب نگردد. اما اگر بعد از لیزر پوست دچار سوختگی شد و یا لک ایجاد شد، به این معنا است که یا دستگاه لیزر ایراد داشته یا اوپراتور در تنظیم دستگاه درت عمل نکرده است.
معایب و عوارض لیزر موهای زائد
در زیر لیستی از عوارض لیزر موهای زائد را که ممکن است برای برخی افراد ایجاد شود، به شما معرفی خواهیم کرد.
- پوسته پوسته شدن
- ایجاد شدن لکه یا تغییر رنگ پوست
- عفونت پوستی
- بروز حادثه برای چشم در صورت استفاده نکردن از عینک مخصوص لیزر
- درد و احساس سوزش
- سوختگی و ایجاد تاول پوستی
- مخملی شدن و التهاب پوست محل لیزر
- هایپوپیگمنتیشن
- هایپرپیگمنتیشن
- خشکی و تحریک پوست
- پرمویی یا هایپرتریکوز
- زخم و ایجاد اسکار
چنانچه هر یک از موارد بالا بعد از لیزر برای شما ایجاد شد، به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید و استفاده از لیزر را تا رفع کامل این موارد، به تعویق بیندازید.
میزان عوارض لیزر موهای زائد به چه عواملی بستگی دارد؟
برای اینکه بدانیم عوارض لیزر موهای زائد در چه مواردی بیشتر است و امکان دارد اتفاق بیفتد، باید بدانیم که بروز عوارض لیزر بیشتر در افرادی رخ میدهد که رنگ پوست تیرهتری دارند. هر چه رنگ پوست تیرهتر باشد، ملانین بیشتری در آن وجود دارد. پس توصیه میکنیم اگر از سولاریوم استفاده کردهاید، یا رنگ پوست طبیعی شما تیره است، یا لیزر موهای زائد را انجام ندهید، یا از دستگاه هایی استفاده کنید که شدت کمتری دارند.
مورد دیگری که میتوان برای عوارض لیزر موهای زائد ذکر کرد این است که هر چه طول موج لیزر بیشتر باشد و زمان انجام لیزر کم باشد، انرژی کمتری جذب رنگدانه های پوست میشود و احتمال بروز عوارض پوستی کمتر میشود. پس سعی کنید از دستگاه های لیزری استفاده کنید که قابلیت تنظیم طول موج را داشته باشند و از خنک کننده استفاده کنند. با پیشرفت تکنولوژی دستگاه های جدیدی ساخته شده اند که قابلیت تنظیم طول موج و مدت تابش، خنک کننده های قوی و همچنین ترکیبی از انواع پرتوهای لیزری را دارند. این دستگاهها به علت اینکه از بهترین ویژگی های هر طول موج لیزر بهره میبرند، برای اکثر طیف های رنگی پوست مناسب هستند و عوارض لیزر موهای زائد را کاهش میدهند.
باورهای غلط درباره عوارض لیزر موهای زائد
حتما شما هم شایعات زیادی را درباره عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد شنیده اید. در زیر چند مورد از این شایعات را باهم بررسی خواهیم کرد.
-
آیا لیزر موهای زائد باعث آسیب به غدد لنفاوی زیر بغل میشود؟
فولیکول های مو در عمق بسیار کمی از سطح پوست قرار دارند و طول موج لیزر به اندازه ای نیست که بتواند به طور عمیق وارد لایه های پوست شود و به آنها آسیبی وارد کند. غدد لنفاوی و عرقی در عمق زیادی از سطح پوست قرار دارند و اشعه لیزر به آنها برخورد نخواهد داشت.
-
لیزر موهای زائد باعث میشود تا موهای بدن بیشتر شود؟
اگر این امکان وجود داشت، تمام افرادی که دچار ریزش مو در قسمت سر و ریش میشدند، به جای پرداخت هزینه های زیاد کاشت مو و کاشت ریش و سبیل، از لیزر استفاده میکردند. لیزر موهای زائد باعث میشود تا فولیکول های مو از بین بروند ولی باعث تحریک مجدد ریشه و رویش مو نمیشود.
-
آیا همه افراد با هر رنگ پوست و مویی، میتوانند لیزر انجام دهند؟
همانطور که گفتیم، لیزر موی زائد برای هر نوع رنگ پوستی توصیه نمیشود. اگر رنگ پوست تیره ای دارید یا رنگ موهای شما سفید، بور و یا قرمز است، ممکن است عوارض لیزر موهای زائد شامل شما شود و از لیزر کردن نتیجه ای نگیرید.
-
لیزر موهای زائد کل بدن در یک جلسه!
یکی دیگر از باور های بسیار غلط لیزر، این است که برخی ادعا میکنند تنها با یک جلسه لیزر، کل موهای زائد بدن از بین میرود. چرخه رشد موها متفاوت است و ممکن است بعضی از تارهای مو در یک زمان در فاز آناژن یا استراحت باشند. به همین دلیل تعداد جلسات لیزر بین 6 تا 8 جلسه و با فواصل زمانی مشخص است که تمام فولیکول های مو در تمام فازها به حالت رویش در بیایند و اشعه لیزر به آنها برخورد کند و از بین بروند.
-
ناباروری از عوارض لیزر موهای زائد است!!
برخی میگویند چون در لیزر موهای زائد قسمت بیکینی، اشعه لیزر به تخمدانها و رحم برخورد میکند و به همین دلیل، باعث میشود تا کسی نابارور شود. طی تحقیقات سازمان های بهداشتی جهان، عمق تابش اشعه لیزر به حدی نیست که به تخمدانها و رحم برخورد داشته باشد و ناباروری از عوارض لیزر موهای زائد نیست.
لیزر موهای زائد در کلینیک لیزر موهای زائد آنیل
در کل بدن همه افراد با یکدیگر تفاوت هایی دارد و ممکن است بعضی پوست حساس تری داشته باشند و عوارض لیزر موهای زائد برای آن ها اتفاق بیفتد. اما طبق بررسی های بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ایران، استفاده از دستگاه های تایید شده و مخصوص برای لیزر موهای زائد، مشکلی ندارد و تایید شده است. اما دقت داشته باشید که برای اینکه امکان بروز عوارض را کاهش دهید، حتما به کلینیک های زیبایی تایید شده و با مجوز رسمی مراجعه کنید. کلینیک زیبایی آنیل با در اختیار داشتن جدیدترین دستگاه های لیزر موهای زائد و کادر مجرب و اوپراتورهای متخصص، در خدمت شما عزیزان است. برای اطلاع از هزینه لیزر موهای زائد می توانید به کلینیک لیزر موهای زائد آنیل واقع در غرب تهران مراجعه کنید یا با کارشناسان ما در تماس باشید.